Окрошка на кефірі з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобається "прибалтійська окрошка" - на кефірі з буряком. Солодкість буряка і кислинка кефіру створюють неповторне поєднання. Постійно хочеться добавки! Цей супчик дуже хороший для апетиту!
Рецепт приготування окрошки на кефірі з буряком - дуже простий. Але блюдо виходить дуже насиченим, ситним і густим. Ідеально підходить для весни і літа. У свою окрошку з буряком ковбасу я додаю рідко, але ви робите так, як захочеться. Картопля, до речі, також можна не додавати всередину, а подати його з супом окремо. Приготуйтеся заздалегідь - закип'ятіть воду і остудіть її.
Як приготувати окрошку на кефірі з буряком?
1. Поставте варити буряк, картопля (якщо використовуєте) і яйця.
2. Промийте цибулю і кріп, подрібніть, додайте до них сіль і гарненько розітріть ложкою. Нехай сік вийде.
3. Кубиками ріжемо ковбасу. Знову - якщо використовуєте.
4. Моєму-чистимо огірки, нарізаємо невеликими кубиками.
5. Відварену і охолоджені буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.
6. Чистимо картоплю і яйця, їх також рубаємо.
7. Змішуємо всі інгредієнти, заливаємо кефіром, ще раз перемішуємо.
8. Розводимо наш суп охолодженою кип'яченою водою. Доводимо до бажаної консистенції. Частенько я і зовсім не розважає водою свою окрошку.
Окрошка на кефірі з буряком готова! Смачного!
Перед подачею можете посипати нарізаним кропом і приправити сметаною.
- Огірок - 1-2 штук
- Кефір (жирний) - 1 літр
- Буряк - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Яйце - 4 штуки
- Варена ковбаса - 200 грам (можна без ковбаси)
- Кріп (пучок) - 1 штука
- Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
- Вода кип'ячена холодна - 300-500 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Крем - 40 грам
Як приготувати окрошку на кефірі з буряком?
1. Поставте варити буряк, картопля (якщо використовуєте) і яйця.
2. Промийте цибулю і кріп, подрібніть, додайте до них сіль і гарненько розітріть ложкою. Нехай сік вийде.
3. Кубиками ріжемо ковбасу. Знову - якщо використовуєте.
4. Моєму-чистимо огірки, нарізаємо невеликими кубиками.
5. Відварену і охолоджені буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.
6. Чистимо картоплю і яйця, їх також рубаємо.
7. Змішуємо всі інгредієнти, заливаємо кефіром, ще раз перемішуємо.
8. Розводимо наш суп охолодженою кип'яченою водою. Доводимо до бажаної консистенції. Частенько я і зовсім не розважає водою свою окрошку.
Окрошка на кефірі з буряком готова! Смачного!
Перед подачею можете посипати нарізаним кропом і приправити сметаною.