Рецепт Окрошка на кефірі з буряком фото

Окрошка на кефірі з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Молочні продукти , Кефір
Дієтичне харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Холодні супи , Окрошка
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Мені подобається"прибалтійська окрошка" - на кефірі з буряком. Солодкість буряка і кислинка кефіру створюють неповторне поєднання. Постійно хочеться добавки! Цей супчик дуже хороший для апетиту!

Опис приготування:

Рецепт приготування окрошки на кефірі з буряком - дуже простий. Але блюдо виходить дуже насиченим, ситним і густим. Ідеально підходить для весни і літа. У свою окрошку з буряком ковбасу я додаю рідко, але ви робите так, як захочеться. Картопля, до речі, також можна не додавати всередину, а подати його з супом окремо. Приготуйтеся заздалегідь - закип'ятіть воду і остудіть її.

Як приготувати окрошку на кефірі з буряком?

1. Поставте варити буряк, картопля (якщо використовуєте) і яйця.

2. Промийте цибулю і кріп, подрібніть, додайте до них сіль і гарненько розітріть ложкою. Нехай сік вийде.

3. Кубиками ріжемо ковбасу. Знову - якщо використовуєте.

4. Моєму-чистимо огірки, нарізаємо невеликими кубиками.

5. Відварену і охолоджені буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.

6. Чистимо картоплю і яйця, їх також рубаємо.

7. Змішуємо всі інгредієнти, заливаємо кефіром, ще раз перемішуємо.

8. Розводимо наш суп охолодженою кип'яченою водою. Доводимо до бажаної консистенції. Частенько я і зовсім не розважає водою свою окрошку.

Окрошка на кефірі з буряком готова! Смачного!

Перед подачею можете посипати нарізаним кропом і приправити сметаною.

  • Огірок - 1-2 штук
  • Кефір (жирний) - 1 літр
  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 1 штука
  • Яйце - 4 штуки
  • Варена ковбаса - 200 грам (можна без ковбаси)
  • Кріп (пучок) - 1 штука
  • Зелена цибуля (пучок) - 1 штука
  • Вода кип'ячена холодна - 300-500 мілілітрів
  • Сіль - - За смаком
  • Крем - 40 грам
Рецепт приготування окрошки на кефірі з буряком - дуже простий. Але блюдо виходить дуже насиченим, ситним і густим. Ідеально підходить для весни і літа. У свою окрошку з буряком ковбасу я додаю рідко, але ви робите так, як захочеться. Картопля, до речі, також можна не додавати всередину, а подати його з супом окремо. Приготуйтеся заздалегідь - закип'ятіть воду і остудіть її.

Як приготувати окрошку на кефірі з буряком?

1. Поставте варити буряк, картопля (якщо використовуєте) і яйця.

2. Промийте цибулю і кріп, подрібніть, додайте до них сіль і гарненько розітріть ложкою. Нехай сік вийде.

3. Кубиками ріжемо ковбасу. Знову - якщо використовуєте.

4. Моєму-чистимо огірки, нарізаємо невеликими кубиками.

5. Відварену і охолоджені буряк чистимо і натираємо на крупній тертці.

6. Чистимо картоплю і яйця, їх також рубаємо.

7. Змішуємо всі інгредієнти, заливаємо кефіром, ще раз перемішуємо.

8. Розводимо наш суп охолодженою кип'яченою водою. Доводимо до бажаної консистенції. Частенько я і зовсім не розважає водою свою окрошку.

Окрошка на кефірі з буряком готова! Смачного!

Перед подачею можете посипати нарізаним кропом і приправити сметаною.

Схожі рецепти