Нирки тушковані з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Секрет страви в тому, що нирки спочатку вимочуються в молоці, а потім гасяться в вершкової підливі з грибами. Рецепт нирок тушкованих з грибами - один з найбільш вдалих рецептів нирок взагалі. Спробуйте!
Нирки тушковані з грибами - цікаве і смачне блюдо. Можливо, не всі ваші близькі та гості здогадаються, що ж вони їдять. В цьому і є принадність і секрет цієї страви. Рецепт нирок тушкованих з грибами мені порадила моя тітка, у якій так мало сили волі готувати страви довго, тому вона шукає рецепти страв на швидку руку. Незважаючи на те, що їх потрібно замочувати, саме приготування не вимагає більше півгодини. Бажаю вам приємного апетиту!
- Молоко - 1 Склянка
- Гриби - 500 грам (печериці)
- Вершкове масло - 100 грам
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Крем - 200 грам
- Пучок петрушки - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Нирки - 6 штук
Приготуйте нирки. Гарненько помийте їх.
Розріжте їх уздовж на кілька шматочків.
Залийте нирки молоком і залиште в холодильнику маринуватися 2-3 годину.
До закінчення часу маринування помийте і почистіть гриби. Наріжте їх невеликими шматочками.
Нирки обсмажте з кожного боку по 2-3 хвилини на вершковому маслі.
Приготуйте іншу сковороду. Розтопіть в ній 2 ст. Ложки вершкового масла. Обсмажте дрібно нарізаний часник, близько хвилини, додайте гриби і вино. Накрийте кришкою і потім близько 5 хвилин.
Обсмажені нирки можете розрізати ще на двоє, щоб отримати шматочки поменше. Додайте їх в сковороду, тушкуйте 5 хвилин. Потім викладіть в сковороду сметану, приправити сіллю, поперчіть. Додайте дрібно посічену петрушку.
Ваші нирки тушковані з грибами готові! Насолоджуйтесь їх незвичайним смаком.