Рецепт Німецький «Shtollen» фото

Німецький «Shtollen»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Фрукти, Сухофрукти, Здобне дрожевое тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Новий рік, Різдво
Випічка, Солодке

У Німеччині ця смачна випічка вважається традиційною для численних зиязиках свят, зокрема, для Різдвяних або Новорічних. Розповім вам, як приготувати німецький «Штоллен».

Штоллен готується з великою кількістю цукатів, сушених ягід, сухофруктів, горіхами, маком. Можна використовувати всі інгредієнти або кілька. Готову випічку прикрашають цукровою пудрою, а потім подають до столу. Можна надати йому форму круглого хліба або батона.

  • Ізюм - 170 грам
  • Мигдаль - 85 грам
  • Яблучні цукати - 120 грам
  • Цитрусові цукати - 60 грам
  • Корінь імбиру - 35 грам
  • Ваніль - 1 штука
  • Мускатний горіх - 1, 5 чайних ложки
  • Ром - 3/4 склянки
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
  • Мед - 1 Ст. Ложка
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Вершкове масло - 280 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукрова пудра - За смаком
німецький
1. У миску складіть родзинки, мигдаль, цукати, дрібно нарізаний імбир, додайте мускатний горіх, насіння з стручка ванілі, ром і перемішайте, залиште на ніч. Через необхідний час відкиньте все на сито.
німецький
2. Змішайте тепле молоко, дріжджі і мед, потім введіть в суміш 1/3 частина борошна, накрийте рушником і залиште на 1 час. У chashe змішувач Збийте яйце. В окремій мисці змішайте 140 грам масла кімнатної температури з дрібкою солі до утворення пухнастої маси.
німецький
3. Тонкою цівкою влийте яйця в масляну суміш і весь час збивайте.
німецький
4. Додайте борошно, що залишилося і дріжджову суміш.
німецький
5. Встановіть гак для замішування тіста і вимішують його близько 5-7 хвилин або руками 15 хвилин.
німецький
6. Додайте в тісто раніше підготовлену суміш з спецій і фруктів, перемішайте.
німецький
7. Викладіть тісто з чаші на стіл, присипаний борошном, і розділи 2 частини.
німецький
8. Кожну частину тіста розтягніть руками, потім надайте необхідну форму і викладіть на деко з пергаментом.
німецький
9. Накрийте тісто вологим рушником і залиште на 1 час, щоб воно піднялося.
німецький
10. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-45 хвилин. Вийміть випічку з духовки і викладіть в миску або каструлю, змастіть шматочком вершкового масла, потім переверніть і змастіть маслом з іншого боку. Повторіть все з другої випічкою до закінчення масла.
німецький
11. Прикрасьте випічку цукровою пудрою і подавайте на стіл.

Схожі рецепти