Німецький «Shtollen»
(покроковий рецепт з фото)
У Німеччині ця смачна випічка вважається традиційною для численних зиязиках свят, зокрема, для Різдвяних або Новорічних. Розповім вам, як приготувати німецький «Штоллен».
Штоллен готується з великою кількістю цукатів, сушених ягід, сухофруктів, горіхами, маком. Можна використовувати всі інгредієнти або кілька. Готову випічку прикрашають цукровою пудрою, а потім подають до столу. Можна надати йому форму круглого хліба або батона.
- Ізюм - 170 грам
- Мигдаль - 85 грам
- Яблучні цукати - 120 грам
- Цитрусові цукати - 60 грам
- Корінь імбиру - 35 грам
- Ваніль - 1 штука
- Мускатний горіх - 1, 5 чайних ложки
- Ром - 3/4 склянки
- Молоко - 3/4 склянки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 2 чайних ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 280 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком
1. У миску складіть родзинки, мигдаль, цукати, дрібно нарізаний імбир, додайте мускатний горіх, насіння з стручка ванілі, ром і перемішайте, залиште на ніч. Через необхідний час відкиньте все на сито.
2. Змішайте тепле молоко, дріжджі і мед, потім введіть в суміш 1/3 частина борошна, накрийте рушником і залиште на 1 час. У chashe змішувач Збийте яйце. В окремій мисці змішайте 140 грам масла кімнатної температури з дрібкою солі до утворення пухнастої маси.
3. Тонкою цівкою влийте яйця в масляну суміш і весь час збивайте.
4. Додайте борошно, що залишилося і дріжджову суміш.
5. Встановіть гак для замішування тіста і вимішують його близько 5-7 хвилин або руками 15 хвилин.
6. Додайте в тісто раніше підготовлену суміш з спецій і фруктів, перемішайте.
7. Викладіть тісто з чаші на стіл, присипаний борошном, і розділи 2 частини.
8. Кожну частину тіста розтягніть руками, потім надайте необхідну форму і викладіть на деко з пергаментом.
9. Накрийте тісто вологим рушником і залиште на 1 час, щоб воно піднялося.
10. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40-45 хвилин. Вийміть випічку з духовки і викладіть в миску або каструлю, змастіть шматочком вершкового масла, потім переверніть і змастіть маслом з іншого боку. Повторіть все з другої випічкою до закінчення масла.
11. Прикрасьте випічку цукровою пудрою і подавайте на стіл.