Недільний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Недільний пиріг у кожного свій, це той пиріг, який збере за чаюванням всю сім'ю. Ділюся відмінним рецептом!
Приготувати смачний недільний пиріг дуже просто і в кожній родині він буде своїм, в залежності від того, якою начинкою ви його наповніть. При цьому начинка не обов'язково повинна бути солодкою. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Борошно - 280 грам
- Молоко - 110 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Масло рослинне - 15 грам
- Яйця - 2 штуки(1 яйце - в тісто, 1 білок - в начинку і для змазування перед випічкою)
- Цукор - 3 Ст. Ложки(1, 5 ст.Ложки - в тісто, 1, 5 ст.Ложки - в начинку, якщо любите більш солодку випічку, кількість цукру можна збільшити)
- Сирний вершковий сир - 200 грам
- Ягоди і фрукти - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Дріжджі - 7 грам (сухі, швидкі)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У теплому молоці розчиніть цукор і сіль.
У миску просійте борошно.
Всипте в борошно сухі дріжджі.
Зробіть в борошні поглиблення і влийте суміш молока з сіллю і цукром, додайте рослинне масло і розтоплене вершкове масло.
Вбийте одне яйце.
Замісити тісто, вимішують досить довго, хвилин 7, тісто має стати еластичним і не прилипати до рук, накрийте харчовою плівкою і поставте в тепле місце для бродіння на 1, 5 годину.
Підготуйте форму для випічки, змастіть вершковим маслом, присипте борошном.
Готове тісто розкачати на столі, присипаним борошном в пласт, склянкою або інший виїмкою для тіста, виріжте кружечки діаметром приблизно 8 см.
У сирний вершковий сир (у мене сир з фруктовим наповнювачем), додайте цукор, і половинку збитого яєчного білка. Викладайте сирну начинку по одній чайній ложці в центр кружечка з тіста.
Кінець кліпу тест.
Укладайте маленькі заготовки в форму, не надто щільно.
У центр кожної маленької заготовки покладіть ягоди або шматочки будь-яких фруктів.
Змастіть пиріг залишками збитого білка, дайте пирога підійти ще протягом 30 хвилин.
Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Дайте пирогу трохи охолонути, перш ніж витягти з форми. Пиріг можна просто відламувати по шматочку, а можна порізати ножем, як вам подобається. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Ваша сім'я буде рада зібратися у такого смачного "недільного пирога" .