Найкорисніший фаст-фуд
(покроковий рецепт з фото)
Фалафель - поширений фаст-фуд в країнах Близького Сходу. І кожна стверджує, що це блюдо - місцевий винахід. В Єгипті, наприклад, він також популярний у продажу, як в нашій хот-дог.
Готувати фалафель дуже просто і швидко. Найдовше тут відбувається замочування нуту. Зручно робити це на ніч, а вранці швидко подрібнити його зі спеціями, сформувати невеликі кульки, приблизно з волоський горіх, і обсмажити їх у фритюрі. Нижче дивіться детальний рецепт, як приготувати найкорисніший фаст-фуд. Приємних вам клопоту на кухні!
- Гайка - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків (великий)
- Зелень - 1 пучок(Braai, петрушка)
- Борошно - 3-4 Ст. Ложок
- Зіра - 2 Ст. Ложки (мелена)
- Koriandr - 2 Ст. Ложки (мелений)
- Перець мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Кардамон - 1 щіпка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 1/2 склянки (для фритюру)
Нут замочіть в в 1 л води на кілька годин, найкраще на ніч, злийте воду, очистіть від плівок. Цибуля, часник помийте і очистіть, подрібніть.
Нут подрібніть в блендері, додайте подрібнену зелень, цибуля і часник, сіль, перець, кардамон, борошно і розпушувач, перемішайте. Якщо маса залишилася сухою, влийте 2-3 ст. L. Води. Перекладіть в миску і відставте на 30 хвилин.
Потім мокрими руками сформуйте 20 кульок, завбільшки з волоський горіх.
Обсмажте їх в розпеченому маслі по 3-4 хвилини до рум'яної скоринки з усіх боків.
Обсмажте їх в розпеченому маслі по 3-4 хвилини до рум'яної скоринки з усіх боків.
Можна подавати гарячими або холодними.
Смачного!
Смачного!