Натільяс
(покроковий рецепт з фото)
Натільяс - дивовижний, дуже ніжний і легкий іспанська десерт, від якого просто неможливо відірватися. Та й готується він дуже легко і просто. Такого десерту ваші рідні ще не пробували. Готуємо!
А ви знаєте, що таке натільяс? І я не знав до недавніх пір, поки не спробував цей чудовий десерт. По суті - це ніжний заварний крем з молока і жовтків з різними ароматами цитрусових, кориці або ванілі. Головне, що готується він зовсім не складно. Варіантів його приготування є кілька, і я поділюся одним з них. Дивіться в рецепті, як приготувати натільяс, готуйте і пригощайте дуже смачним десертом своїх рідних і друзів.
- Молоко - 200 мілілітрів
- Жовтки - 2 штуки
- Цукор - 20 грам
- Ванільний цукор - 1-2 Щепоток
- Паличка кориці - 1 штука
- Лимон - 1/2 штуки
Молоко в сотейнику ставимо на невеликий вогонь і додаємо паличку кориці.
Поки молоко нагрівається, знімемо цедру з половини лимона і додамо її в сотейник до молока. Молоко з прянощами доводимо до кипіння.
Тим часом збиваємо жовтки з ванільним цукром і звичайним.
Молоко закипело, процідити його - приберемо цедру лимона і паличку кориці.
Збиті жовтки ставимо на водяну баню.
Тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко в збиті жовтки і безперервно помішувати.
Готуємо натільяс на водяній бані до загустіння.
Остужаем натільяс хвилин 10 при кімнатній температурі, потім розливаємо десерт по формах і відправляємо в холодильник на 2 годину.
Посипаємо натільяс корицею і прикрашаємо карамелевими гратами або викладаємо зверху печиво.