Рецепт Натільяс фото

Натільяс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Молочні продукти , Яйця , Молоко
Веганські страви
На обід , На вечерю , Для дітей
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Натільяс - дивовижний, дуже ніжний і легкий іспанська десерт, від якого просто неможливо відірватися. Та й готується він дуже легко і просто. Такого десерту ваші рідні ще не пробували. Готуємо!

Опис приготування:

А ви знаєте, що таке натільяс? І я не знав до недавніх пір, поки не спробував цей чудовий десерт. По суті - це ніжний заварний крем з молока і жовтків з різними ароматами цитрусових, кориці або ванілі. Головне, що готується він зовсім не складно. Варіантів його приготування є кілька, і я поділюся одним з них. Дивіться в рецепті, як приготувати натільяс, готуйте і пригощайте дуже смачним десертом своїх рідних і друзів.

  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Жовтки - 2 штуки
  • Цукор - 20 грам
  • Ванільний цукор - 1-2 Щепоток
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Лимон - 1/2 штуки
натільяс - фото крок 1
Молоко в сотейнику ставимо на невеликий вогонь і додаємо паличку кориці.
натільяс - фото крок 2
Поки молоко нагрівається, знімемо цедру з половини лимона і додамо її в сотейник до молока. Молоко з прянощами доводимо до кипіння.
натільяс - фото крок 3
Тим часом збиваємо жовтки з ванільним цукром і звичайним.
натільяс - фото крок 4
Молоко закипело, процідити його - приберемо цедру лимона і паличку кориці.
натільяс - фото крок 5
Збиті жовтки ставимо на водяну баню.
натільяс - фото крок 6
Тонкою цівкою вливаємо гаряче молоко в збиті жовтки і безперервно помішувати.
натільяс - фото крок 7
Готуємо натільяс на водяній бані до загустіння.
натільяс - фото крок 8
Остужаем натільяс хвилин 10 при кімнатній температурі, потім розливаємо десерт по формах і відправляємо в холодильник на 2 годину.
натільяс - фото крок 9
Посипаємо натільяс корицею і прикрашаємо карамелевими гратами або викладаємо зверху печиво.

Схожі рецепти