Рецепт Мусака фото

Мусака
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Баклажан, Фарш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Одне з найзнаменитіших блюд грецької кухні пропоную вам спробувати вже сьогодні. Апетитний м'ясної соус, картопля, баклажани і ніжна заливка - це просто приголомшливо ситно і смачно!

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати Мусаку, поспішаю поділитися з вами одним нескладним, але дуже класним варіантом. Незважаючи на те, що процесів кілька і в цілому приготування займає близько двох годин, повірте, воно того варте. Зробити таку запіканку можна не тільки на обід або вечерю, але і на святковий стіл.

  • Картопля - 2 штуки
  • Баклажан - 2 штуки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Фарш - 450 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Томати у власному соку - 350 грам (або свіжі)
  • Томатна паста - 2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука(+ 2 жовтка)
  • Сіль і спеції - За смаком (перець, орегано, петрушка, обкладинка)
  • Червоне сухе вино - 1/2 склянки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Молоко - 3 склянки
  • Сир - 100 грам
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
мусака - фото крок 1
1. Для початку вимийте і висушіть овочі.
мусака - фото крок 2
2. Картопля поки відкладіть, а баклажан очистіть (можна ось такі полосочки залишити).
мусака - фото крок 3
3. Наріжте їх тонкими кружечками, присипте сіллю і залиште хвилин на 30. Це допоможе прибрати з баклажанів гіркоту.
мусака - фото крок 4
4. Картопля очистіть, наріжте кружальцями і опустіть в киплячу підсолену воду на 5 хвилин. Після акуратно дістаньте і викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати залишки води.
мусака - фото крок 5
5. Тепер можна зайнятися м'ясним соусом. У сотейнику або на сковороді з високими бортами розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть туди фарш. Обсмажте, помішуючи.
мусака - фото крок 6
6. Додайте нарізаний кубиками цибулю і подрібнений часник.
мусака - фото крок 7
7. Смажте ще хвилин 7, після чого додайте томатну пасту, консервовані або свіжі помідори. Влийте червоне вино і додайте за смаком сіль і спеції.
мусака - фото крок 8
8. Томіть на повільному вогні хвилин 30. Після зніміть, остудіть трохи і вбийте яйце, ретельно перемішавши все до однорідності.
мусака - фото крок 9
9. На окремій сковороді необхідно обсмажити до легкого золотистого кольору баклажани з двох сторін.
мусака - фото крок 10
10. Останній підготовчий етап - це соус "бешамель" для заливки. Розтопити вершкове масло, додайте борошно. Обсмажуйте до золотистого.
мусака - фото крок 11
11. Тонкою цівкою влийте молоко і, постійно помішуючи, Уваров соус. Додайте сіль, тертий сир і дрібку мускатного горіха.
мусака - фото крок 12
12. Зніміть з вогню, дайте охолонути трохи, додайте жовтки. Ще раз ретельно перемішайте.
мусака - фото крок 13
13. Тепер можна збирати нашу Мусаку. На дно жароміцної форми викладіть картоплю.
мусака - фото крок 14
14. Далі - половину баклажанів.
мусака - фото крок 15
15. Зверху рівним шаром розподілите м'ясний фарш.
мусака - фото крок 16
16. Зверху - залишилися баклажани.
мусака - фото крок 17
17. І залийте все соусом "бешамель" . Можна ще додати зверху трохи панірувальних сухарів. Усе, надішліть форму, в розігріту до 180 градусів духовку.
мусака - фото крок 18
18. Запікається Мусака в домашніх умовах близько години, до апетитною рум'яної скоринки.

Схожі рецепти