Мусака з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і дуже ситне блюдо напевно припаде до смаку чоловікам. Ця страва подобається навіть тим, хто байдужий до баклажанів.
Мусаку готують у багатьох країнах, але особливо вона популярна в Туреччині, Греції і на Балканах. Готують її і в Молдавії, і в Україні. У кожній країні свої особливості і традиції приготування цієї страви. Пропоную вам свій рецепт приготування мусака з м'ясом. Ця страва виходить досить ситним, дуже ароматним і соковитим. Мусаку з м'ясом приготувати в домашніх умовах не так вже й складно. Страву можна приготувати і до невеликого сімейного торжества, і просто у вихідний день. Отже, читаємо рецепт приготування мусака з м'ясом, запасаємося необхідними інгредієнтами і готуємо.
1. Спочатку займемося підготовкою баклажан. Моєму їх і нарізаємо або тонкими смужками, або кружечками. Посипаємо баклажани сіллю, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20.
2. Картопля в шкірці моєму і ставимо варити до напів-готовності. Коли він звариться - очищаємо і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 0, 5 см.
3.Тепер беремося за м'ясо. Нарізаємо його невеликими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до легкої золотистої скоринки.
4. Чистимо цибулю і часник і дрібно нарізаємо.
5. Додаємо до м'яса і накриваємо кришкой.Тушім хвилин 10.
6. Очищаємо перець від серединки і нарізаємо невеликими смужками. Додаємо до м'яса.
7. Моєму помідори і нарізаємо кубиками. Відправляємо до м'яса, перемішуємо і тушкуємо без кришкі.Солім і перчимо.
8. Баклажани споліскуємо холодною водою і запікаємо в духовці до напівготовності, або злегка обсмажуємо на сухій сковорідці.
9. А зараз будемо робити соус бешамель. Розтоплюємо в невеликій каструльці або сковорідці вершкове масло і додаємо до нього борошно. Розтираємо і підсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо невеликим порціями молоко і ретельно розмішуємо, щоб в нашому соусі не було грудочок. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню.
10. Приступаємо до збірки мусаки. Нам знадобиться форма для запікання з високими бортиками. Злегка змащуємо форму рослинним маслом і починаємо викладати шари. Перший шар - половина баклажан, потім картопля. Солимо і перчім.Затем викладаємо м'ясо з овочами, покриваємо залишилися баклажанами і рівномірно заливаємо все це соусом.
11. Сир натираємо на середній тертці і посипаємо їм верх нашої мусаки.
12. Ставимо мусака запікатися в духовці при температурі 200 градусів хвилин на 30.
Ну от і все, наше блюдо готово. Запрошую до столу!
- М'ясо - 500-600 грам (яловичина, свинина, баранина - будь-який)
- Баклажани - 4-5 штук (не дуже великих)
- Картопля - 4 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Помідори - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 1 Склянка
- Сир - 100-150 грам
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3-4 Щепоток
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
1. Спочатку займемося підготовкою баклажан. Моєму їх і нарізаємо або тонкими смужками, або кружечками. Посипаємо баклажани сіллю, перемішуємо і залишаємо хвилин на 15-20.
2. Картопля в шкірці моєму і ставимо варити до напів-готовності. Коли він звариться - очищаємо і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 0, 5 см.
3.Тепер беремося за м'ясо. Нарізаємо його невеликими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до легкої золотистої скоринки.
4. Чистимо цибулю і часник і дрібно нарізаємо.
5. Додаємо до м'яса і накриваємо кришкой.Тушім хвилин 10.
6. Очищаємо перець від серединки і нарізаємо невеликими смужками. Додаємо до м'яса.
7. Моєму помідори і нарізаємо кубиками. Відправляємо до м'яса, перемішуємо і тушкуємо без кришкі.Солім і перчимо.
8. Баклажани споліскуємо холодною водою і запікаємо в духовці до напівготовності, або злегка обсмажуємо на сухій сковорідці.
9. А зараз будемо робити соус бешамель. Розтоплюємо в невеликій каструльці або сковорідці вершкове масло і додаємо до нього борошно. Розтираємо і підсмажуємо кілька хвилин. Потім додаємо невеликим порціями молоко і ретельно розмішуємо, щоб в нашому соусі не було грудочок. Доводимо соус до кипіння і прибираємо з вогню.
10. Приступаємо до збірки мусаки. Нам знадобиться форма для запікання з високими бортиками. Злегка змащуємо форму рослинним маслом і починаємо викладати шари. Перший шар - половина баклажан, потім картопля. Солимо і перчім.Затем викладаємо м'ясо з овочами, покриваємо залишилися баклажанами і рівномірно заливаємо все це соусом.
11. Сир натираємо на середній тертці і посипаємо їм верх нашої мусаки.
12. Ставимо мусака запікатися в духовці при температурі 200 градусів хвилин на 30.
Ну от і все, наше блюдо готово. Запрошую до столу!