Мусака в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне грецьке блюдо з м'ясом і баклажанами тепер і на вашому столі! За рецептом мусаки в мультиварці ви приготуєте його просто і швидко!
Одне з найвідоміших блюд Греції можна готувати з різними змінами. В оригіналі використовується баранячий фарш, який гаситься у вині. Для приготування мусака в мультиварці я використовувала яловичий фарш (можна будь-який), а також додала пару кабачків. Багато додають ще інші овочі, але не раджу, зовсім рагу овочеве вийде. Я також обійшлася без вина. В мультиварці вид у страви готового трошки інший, але смак анітрохи не відрізняється. Дивимося рецепт.
- Фарш - 500 грам
- Баклажани - 2 штуки
- Кабачки - 2 штуки
- Зелень - 50 грам
- Помідори - 3 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Борошно - 50 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Панірувальні сухарі - 3-4 Щепоток
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Баклажани чистимо, ріжемо смужками.
Зелень рубаємо, кабачки ріжемо кубиками.
В режимі "жарка" до готовності обсмажте кабачки. Відкладіть їх в окрему миску.
Додаємо у фарш спеції, теж обсмажуємо в режимі "жарка" .
З помідорів робимо томатне пюре, для 7 хвилин до готовності фаршу додаємо до м'яса.
Готове м'ясо відклали в сторону. У чашу мультиварки налили оливкового масла, викладаємо баклажани (може, за один раз не впораєтесь), скроплюємо маслом і випікаємо хвилин 20 в режимі "випічка" .
Тим часом на сковороді готуємо соус: розтоплюємо масло, додаємо борошно, вливаємо молоко, постійно помішувати до загустіння.
Збираємо мусака: на дно викладаємо баклажани, потім кабачків трохи.
Потім фарш і томатне пюре.
Соус з молока. Знову фарш, баклажани.
Залишки кабачків повинні покрити залишилися баклажани.
Посипаємо все зеленню, змащуємо соусом і посипаємо панірувальними сухарями. Ставимо режим "випічка" в годину.
Готова мусака в мультиварці може дати багато рідини, її краще злити.
Подаємо гарячої прямо з печі! Смачного!
Подаємо гарячої прямо з печі! Смачного!