Мус з персиків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо складні і калорійні десерти Вам не до душі, тоді пропоную альтернативний варіант - простий рецепт мусу з персиків з повітряними вершками.
Дивно ніжний мус з персиків в домашніх умовах можна приготувати в якості корисного перекусу для дітей і дорослих або як десерт на святковий стіл. Доповнити за бажанням його можна кокосовою стружкою або тертим шоколадом.
- Персики - 4-5 штук
- Цукор - 70-100 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Желатин - 3 Ст. Ложки
- Вершки для збивання - 400 мілілітрів
1. Насамперед потрібно зайнятися персиками. Їх як слід вимити, злегка просушити і акуратно позбавити від шкірки. Потім розрізати навпіл, видалити кісточки. При бажанні 1 персик можна залишити і використовувати його для подачі мусу на стіл. Решта нарізати невеликими шматочками.
2. Очищені персики разом з цукром відправити в чашу блендера і збити до однорідної маси. Кількість цукру можна регулювати, в залежності від солодощі фруктів і смакових уподобань. В рецепт приготування мусу з персиків можна використовувати також цукрову пудру.
3. Щоб мус вийшов однорідним, повітряним і без грудочок отриману масу краще протерти через сито.
4. Влити в пюре трохи свіжовичавленого лимонного соку і як слід перемішати.
5. У невеликій сотейник або каструльку відкласти приблизно третину пюре і всипати в нього желатин.
6. Надіслати на вогонь і злегка прогріти, не доводячи до кипіння, щоб желатин добре розчинився. У процесі потрібно постійно помішувати.
7. З'єднати з рештою пюре і як слід перемішати.
8. Потім потрібно буде робити два процеси одночасно. Один - це поставити персикове пюре в ємність з дуже холодною водою (бажано кинути туди лід).
9. Паралельно збивати вершки.
10. Коли в персиковому пюре почнуть з'являтися невеликі грудочки, схожі на сир, мус можна знімати з льоду. Ще раз активно перемішати.
11. Сливки потрібно довести до твердих піків.
12. Ввести в вершки пюре.
13. І ще раз гарненько збити. От і все, повітряний і ніжний мус з персиків в домашніх умовах готовий. На дно келиха або формочки, в якій буде подаватися мус, можна викласти пару шматочків персика.