Рецепт Мус з персиків фото

Мус з персиків
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Фрукти , Персик
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На святковий стіл
Десерти , Мус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 45 хв.

Якщо складні і калорійні десерти Вам не до душі, тоді пропоную альтернативний варіант - простий рецепт мусу з персиків з повітряними вершками.

Опис приготування:

Дивно ніжний мус з персиків в домашніх умовах можна приготувати в якості корисного перекусу для дітей і дорослих або як десерт на святковий стіл. Доповнити за бажанням його можна кокосовою стружкою або тертим шоколадом.

  • Персики - 4-5 штук
  • Цукор - 70-100 грам
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Желатин - 3 Ст. Ложки
  • Вершки для збивання - 400 мілілітрів
мус з персиків - фото крок 1
1. Насамперед потрібно зайнятися персиками. Їх як слід вимити, злегка просушити і акуратно позбавити від шкірки. Потім розрізати навпіл, видалити кісточки. При бажанні 1 персик можна залишити і використовувати його для подачі мусу на стіл. Решта нарізати невеликими шматочками.
мус з персиків - фото крок 2
2. Очищені персики разом з цукром відправити в чашу блендера і збити до однорідної маси. Кількість цукру можна регулювати, в залежності від солодощі фруктів і смакових уподобань. В рецепт приготування мусу з персиків можна використовувати також цукрову пудру.
мус з персиків - фото крок 3
3. Щоб мус вийшов однорідним, повітряним і без грудочок отриману масу краще протерти через сито.
мус з персиків - фото крок 4
4. Влити в пюре трохи свіжовичавленого лимонного соку і як слід перемішати.
мус з персиків - фото крок 5
5. У невеликій сотейник або каструльку відкласти приблизно третину пюре і всипати в нього желатин.
мус з персиків - фото крок 6
6. Надіслати на вогонь і злегка прогріти, не доводячи до кипіння, щоб желатин добре розчинився. У процесі потрібно постійно помішувати.
мус з персиків - фото крок 7
7. З'єднати з рештою пюре і як слід перемішати.
мус з персиків - фото крок 8
8. Потім потрібно буде робити два процеси одночасно. Один - це поставити персикове пюре в ємність з дуже холодною водою (бажано кинути туди лід).
мус з персиків - фото крок 9
9. Паралельно збивати вершки.
мус з персиків - фото крок 10
10. Коли в персиковому пюре почнуть з'являтися невеликі грудочки, схожі на сир, мус можна знімати з льоду. Ще раз активно перемішати.
мус з персиків - фото крок 11
11. Сливки потрібно довести до твердих піків.
мус з персиків - фото крок 12
12. Ввести в вершки пюре.
мус з персиків - фото крок 13
13. І ще раз гарненько збити. От і все, повітряний і ніжний мус з персиків в домашніх умовах готовий. На дно келиха або формочки, в якій буде подаватися мус, можна викласти пару шматочків персика.

Схожі рецепти