Московські пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Серед усіх рецептів пельменів, "московські" можна віднести до класичного варіанту цього блюда. Спробуйте приготувати - це просто і дуже смачно!
Для того щоб приготувати Московські пельмені потрібно два види фаршу - зі свинини і яловичини. Начинка виходить соковита і дуже смачна! Зручні пельмені тим, що їх можна приготувати про запас і заморозити, потім їх залишиться тільки зварити і подати на стіл. Незважаючи на досить великий асортимент пельменів в магазині, жодні з них не зможуть конкурувати за смаком з домашніми.
- Вода - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Фарш з яловичини - 500 грам
- Фарш зі свинини - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Для приготування тіста розбийте в глибоку миску яйце, додайте 0, 5 ç.l. Солі, столову ложку масла і воду. Збийте все виделкою або вінчиком.
Додайте частинами борошно.
Підсипати муку до тих пір, поки не стане важко перемішувати ложкою.
Потім перекладіть тісто на стіл і продовжуючи додавати борошно, що залишилося, замісіть еластичне тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і залиште на 20-30 хвилин.
Для начинки з'єднайте обидва види фаршу, додайте до нього нарізаний дрібними кубиками цибулю, сіль за смаком і чорний мелений перець. Для соковитості можна влити 30-50 мл. Води.
Добре перемішайте.
Від тесту відріжте шматок, розкачайте його в джгут і наріжте невеликими шматочками. Кожен шматочок обваляйте з двох сторін у борошні, приминаючи руками.
Потім розкачати шматочки тіста в кружечки, краї якого повинні бути трохи тонше середини. На кружечок по центру покладіть фарш і форми пельмені у вигляді півмісяця або вушка.
Всі пельмені повинні бути однієї форми і приблизно одного розміру.
Пельмені можна заморозити про запас або відварити в підсоленій воді при слабкому кипінні. Після спливання варіть пельмені 5 хвилин, потім витягніть шумівкою і подайте до столу.
Готові Московські пельмені подавайте з маслом, сметаною, бульйоном або улюбленим соусом. Смачного!