Монреальський стейк
(покроковий рецепт з фото)
Для справжніх поціновувачів м'ясних страв пропоную на замітку дивно простий рецепт монреальського стейка - ароматний, соковитий, пряний і неймовірно апетитний.
Рецепт приготування монреальського стейка - це суміш ароматних приправ і спецій, які ідеально доповнюють смак м'яса. Таке блюдо викличе справжній захват у тих, кому пощастить його спробувати. Ступінь підсмажування можна варіювати, в залежності від ваших смакових пристрастей.
- Стейк - 2 штуки
- Сушений часник - 1 щіпка
- Сушений лук - 1 щіпка
- Гострий перець - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Кріп сушений - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Паприка - 1 щіпка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
1. Щоб приготувати Монреальський стейк в домашніх умовах, зовсім необов'язково мати під рукою готовий набір необхідних спецій. Можна сміливо зібрати його самостійно. Насамперед потрібно вимити й обсушити стейки. Вони повинні бути не дуже тонкими, інакше м'ясо просто висохне. Змастити стейки оливковою олією. У невеликій мисці з'єднати зазначені спеції, ретельно перемішати і натерти ними м'ясо з усіх боків.
2. Якщо час дозволяє, краще залишити Монреальський стейк в домашніх умовах зі спеціями хоча б на півгодинки, щоб він просочилися смаком і ароматом. Потім підготувати сковороду, яку можна в подальшому відправити в духовку. Змастити поверхню оливковою олією і дуже добре розігріти. Викласти на розпечену сковороду стейки.
3. Смажити м'ясо потрібно зовсім трохи, близько 2 хвилин, а потім акуратно перевернути стейки. Навіть якщо ви не хочете злегка рожеве м'ясо і вважаєте за краще повну прожарювання, перевернути стейки потрібно через пару хвилин.
4. Викласти зверху кожного стейка невеликий шматочок вершкового масла і, обсмажити з другої сторони близько 2 хвилин, зняти сковороду з вогню. Відразу відправити її в розігріту духовку.
5. Рецепт приготування монреальського стейка передбачає, що в духовці м'ясо проведе близько 3-5 хвилин, в залежності від бажаної прожарювання. В процесі краще 1 раз перевернути стейки, полив їх м'ясним соком. Подавати блюдо до столу краще відразу.