Місячні кексики
(покроковий рецепт з фото)
Місячні кекси - традиційна китайська випічка, яку готують під час місячного фестивалю (або свята врожаю), який відзначається в Китаї, В'єтнамі та інших азійських країнах.
Тонке тісто, віддалено нагадує пряничное, укладає в себе різного роду пастоподібні начинки, часто з жовтком посередині. Прикрашені мун Кейко теж символічно і різноманітно - це і квіти, і пейзажі, часто пишуть ієрогліфи, означають «гармонію» і «довголіття», і вказують склад начинки. Навіть якщо у вас немає такої форми, кексики чудово виходять в звичайних і звичних нам формочках. Спробуйте приготувати місячні кексики для себе і своїх близьких.
- Борошно - 250 грам
- Мед - 200 грам
- Арахісове масло - 50 грам
- Вода - 1 Чайна ложка
- Гарбузове насіння - 30 грам
- Паста насіннєва - 350 грам
- Яєчні жовтки - 10-15 штук
1. Почніть приготування кексів зі змішування тіста. В одній мисці збийте мед, масло і воду. Після додайте борошно і ретельно вимішують до однорідності.
2. Зваріть яйця. Відокремте варений жовток від білка і підсолити трохи. Потім поставте жовтки в духовку запікатися на 80-90 градусів протягом 5 хвилин. Після запікання охолодіть.
3. Після підсмажте насіння, це займе 8 хвилин.
4. Остигнули насіння змішайте з пастою. Скачайте це в рулет і розділіть на рівні частини.
5. Яєчний жовток помістіть під шар пасти, акуратно запечатав краю.
6. Повторіть тепер все те ж саме, тільки з тестом.
7. Кондитерської формочкой-печаткою сформуйте кекс і відправте випікатися в духовку на 90 градусів протягом 10 хвилин. Після дістаньте їх з духовки, змастіть яйцем і поверніть випікатися далі на 8-10 хвилин.