Минтай в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів риби пропоную приготувати минтай, запечений в духовці, в рукаві. Особливу пікантність додає апельсиновий соус. Просто, швидко, корисно і смачно.
Минтай, приготований в рукаві з апельсиновим соусом, виходить надзвичайно ніжним, з вираженою ноткою цитрусового смаку. Блюдо дієтичне і безсумнівно підтверджує той факт, що і дієтичні страви можуть бути оригінальними і смачними. Спеції для минтая беріть будь-які. Це може бути сушений базилік, орегано, суміш приправ для риби.
- Філе минтая - 500 грам
- Апельсин - 1 штука
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Розмарин сушений - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 20 грам
Філе минтая помийте і просушіть. Якщо у вас ціла тушка, то розріжте рибу уздовж хребта на дві частини. Видаліть хребет і кісточки.
Викладіть рибу в рукав або пакет для запікання. Додати сіль, посипте сушеним розмарином. На кожен пласт минтая додайте часточку апельсина.
Випікайте минтай в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.
Поки риба запікається, приготуйте соус. На сковороду викладіть вершкове масло і розтопіть його.
З одного апельсина вичавіть сік і додайте в сковороду.
А також додайте жовток одного яйця і кубик льоду. Лід додаємо, щоб яйце не сварились в гарячому маслі.
Додайте половину чайної ложки борошна і ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок. Після на невеликому вогні, постійно перемішуючи, су довести до zagusteniâ, сіль за смаком.
Кріп дрібно наріжте і додайте в апельсиновий соус.
Рибу дістаньте з рукава, викладіть на тарілку і полийте апельсиновим соусом.