Мигдальне масло
(покроковий рецепт з фото)
Мигдальне масло я готую регулярно. Це базовий інгредієнт для багатьох корисних рецептів. Його можна додавати в випічку, готувати з ним соуси або просто намазувати на хрусткий тост.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати мигдальне масло. Для цього рецепта я використовую сирої мигдаль, але ви можете взяти відразу обсмажений. Це базовий рецепт, за бажанням можна додати сіль, цукор, стручок ванілі. Якщо у вас недостатньо потужний блендер, подрібнюйте горіхи в кілька етапів, щоб він не перегрівся. У домашньому мигдальному олії містяться корисні жири і ніяких шкідливих добавок!
- Мигдаль - 300-400 грам
Підготуйте мигдаль.
Мигдаль злегка обсмажте на сковороді.
Перекладіть мигдаль в чашу блендера і почніть подрібнювати.
На початку горіхи перемелюють на крихту. Зберіть її зі стінок блендера і продовжуйте перемелювати.
Перемелюють мигдаль до стану рідкого масла.
Розкладіть мигдальне масло по банках.
Мигдальне масло готове, смачного!