Мети kornişonov
(покроковий рецепт з фото)
Маленькі хрусткі і солоненькі огірочки - це чудова закуска. Всім раджу спробувати приготувати з простим рецептом закачування корнішонів смачні огірки. Дивіться і запам'ятовуйте!
Для приготування закачування корнішонів можете взяти 6% або 9% оцет, трохи хрону, зелень на свій смак (я стабільно беру кріп, листя смородини і вишні для аромату) і, звичайно ж, свіжі огірки. Я додаю пару головок часнику, щоб огірочки були пікантні. Дивимося далі рецепт.
- Огірки - 2-3 кілограм
- Зелень - За смаком
- Спеції - За смаком
- Часник - 20 зубчиків
- Хрін - 70 грам
- Оцет - 125 мілілітрів
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
Огірочки повинні бути невеликими, максимум 6-7 см.
Замочіть їх у воді годин на 6-8. Воду пару раз змініть, щоб вони були більш хрусткими.
Ретельно промийте парасольки кропу, листя чорної смородини і вишні, почистіть зубчики часнику і корінь хрону.
Огірки сполосніть, пообрізували кінчики. Банки краще використовувати невеликі: 0, 5-0, 7 L, їх потрібно простерилізувати зручним способом: над парою, за допомогою окропу або в духовці, мікрохвильовці. На дно кладемо по 1 листочку смородини і вишні, невеликий парасольку, розрізаний зубчик часнику і шматочок хрону, кілька горошин чорного і запашного перцю.
Щільно укладіть огірочки в банки, в кожну банку - один розмір.
Залийте банки окропом, прикриваємо кришками і залишаємо, поки вода не охолоне.
Злийте воду з огірків, готуйте з неї маринад. Пропорції розраховані на 1, 5 літра води. Спочатку додайте 3 ст. Ложки солі, 6 ст. Ложок цукру, доведіть до кипіння, зніміть піну, потім влийте 125 мл. Оцту - і негайно залийте банки, відразу ж їх укупорівая. В цьому випадку найзручніше користуватися банками з кришками.
Як тільки банки закрутили, перевертаємо їх на кришки і тепло укутують.
Ось такі хрусткі і смачні корнішони вийшли. Смачного!