Рецепт Майонез (класичний рецепт) фото

Майонез (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Яйця
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Соуси , Для птахів , До м'яса , До риби , До салату
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 хв.

Настільки ми звикли до магазинного майонезу. Додаємо його всюди, але ж це неправильно! Адже це такий же соус як і всі. Його потрібно робити вдома і підбирати під основні блюда. Давайте виправлятися!

Опис приготування:

Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати майонез (класичний рецепт). Придумали його у Франції, але точне походження невідоме. Але склад зберігся: яйце, олія, сіль, лимонний сік і гірчиця. Таке поєднання не так калорійне, як звичне нам з магазину. Та й про свіжість говорити не варто.

  • Оливкова олія - 300 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Гірчиця суха - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
майонез (класичний рецепт) - фото крок 1
1. Для початку збийте яйце, гірчицю, 50 мл олії і сіль.
майонез (класичний рецепт) - фото крок 2
2. Потім порціями вливайте інше масло, постійно збиваючи суміш.
майонез (класичний рецепт) - фото крок 3
3. А потім влийте сік. І ще раз все перемішайте.
майонез (класичний рецепт) - фото крок 4
4. Майонез готовий! Зберігайте його в холодильнику не більше 4-х днів. Приємною дегустації!

Схожі рецепти