Майонез (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Настільки ми звикли до магазинного майонезу. Додаємо його всюди, але ж це неправильно! Адже це такий же соус як і всі. Його потрібно робити вдома і підбирати під основні блюда. Давайте виправлятися!
Сьогодні ми дізнаємося, як приготувати майонез (класичний рецепт). Придумали його у Франції, але точне походження невідоме. Але склад зберігся: яйце, олія, сіль, лимонний сік і гірчиця. Таке поєднання не так калорійне, як звичне нам з магазину. Та й про свіжість говорити не варто.
- Оливкова олія - 300 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Гірчиця суха - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
1. Для початку збийте яйце, гірчицю, 50 мл олії і сіль.
2. Потім порціями вливайте інше масло, постійно збиваючи суміш.
3. А потім влийте сік. І ще раз все перемішайте.
4. Майонез готовий! Зберігайте його в холодильнику не більше 4-х днів. Приємною дегустації!