Рецепт Мариновані кальмари в домашніх умовах фото

Мариновані кальмари в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Кальмари
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Роздільне харчування
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Рецепт цієї страви досить простий, тому спробуйте приготувати його самостійно. Читаємо і запам'ятовуємо, як приготувати мариновані кальмари в домашніх умовах. Це чудова закуска!

Мариновані кальмари можуть стати відмінною закускою. Їх також можна використовувати для приготування салатів. Це відмінне блюдо до святкового столу. Можна зробити подібні заготовки і використовувати їх, коли потрібно. Це відмінний рецепт для любителів морепродуктів. Обов'язково спробуйте приготувати їх самостійно і переконайтеся в тому, наскільки це смачно.

  • Кальмар - 2 штуки
  • Часник - 1 штука
  • Прованські трави - 1 штука
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець духмяний - 0, 5 чайних ложки
  • Морська сіль - 1 Чайна ложка
  • Лимон - 1 штука
  • Лавровий лист - 3 штуки
мариновані кальмари в домашніх умовах - фото крок 1
1. Чистим тушки кальмаров, акуратно знімаємо з них шкірку. Потім ретельно промиваємо під струменем проточної води і нарізати смужками.
мариновані кальмари в домашніх умовах - фото крок 2
2. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо в неї рослинне масло, доводимо його до кипіння. Часник очищаємо і нарізаємо крупно, відправляємо його і спеції в сковороду. Лимон моєму і розрізаємо, вичавлюємо сік двох половинок, солимо.
мариновані кальмари в домашніх умовах - фото крок 3
3. Відправляємо на сковороду порізані кальмари, додаємо лавровий лист, перемішуємо.
мариновані кальмари в домашніх умовах - фото крок 4
4. Після закипання обсмажуємо 1 хвилину, потім прибираємо з вогню і накриваємо кришкою на 1-2 хвилини.
мариновані кальмари в домашніх умовах - фото крок 5
5. Перекладаємо кальмари в тарілку, наполягаємо їх близько шістдесяти хвилин. Використовуємо відразу або ж перекладаємо в посуд з кришкою (банку або судок), відправляємо на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти