Мариновані кальмари
(покроковий рецепт з фото)
Моя любов до морепродуктів нескінченна! Майже за кожним особливому нагоди я купую їх в магазині, вибираючи найбільш свіжий продукт. Цього разу мій погляд упав на тушки кальмарів. Буду готувати!
Але будьте уважні, дане блюдо потрібно робити заздалегідь, за тиждень мінімум. Нижче я описала, як приготувати мариновані кальмари по-грецьки. Це досить незвичайна закуска. А процес створення цілком звичний: зварити маринад і залити їм головний інгредієнт, який попередньо потрібно теж проварити.
- Кальмар - 2 кілограма (тушка)
- Білий оцет - 400 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Лавровий лист - 4 штуки
- Перець чилі сухий - 4 штуки
- Орегано сухий - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Лимон - 1 штука
- Кінза свіжа - 0, 25 пучка
- Сіль - За смаком
Кальмари промийте. Відріжте у них щупальця, і видаліть нутрощі і плівочки.
Саму тушку наріжте кільцями в 1 сантиметр товщиною, а щупальця не чіпайте.
Закип'ятіть воду з лавровим листом. Потім опустіть в неї кальмарів. Варіть їх 5 хвилин. Потім злийте воду.
Поставте на вогонь 300 мл води для маринаду. Додайте орегано, лавровий лист, перці, сіль і коріандр. Доведіть рідину до кипіння. Залиште її на 15 хвилин, а потім з'єднайте з оцтом. Перемішайте.
Кальмари щільно укладіть в стерилізовані банки. Залийте їх маринадом і 2 ст. Ложками олії. Закрийте кришкою і приберіть в холодильник на тиждень.
Після цього злийте маринад, додайте масло, що залишилося і подрібнену кінзу. Перемішайте інгредієнти.
Готового маринованого кальмара добре збризніть соком лимона. Приємною дегустації!