Рецепт Маринад для шашлику на кефірі фото

Маринад для шашлику на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Кефір
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На швидку руку , На природу
Заготовки , Соуси , Маринування , Маринади
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 10 хв.

Як відомо, м'ясо відмінно маринується в кефірі. Розповім вам рецепт маринаду, в основі якого - кефір. Готується такий маринад в лічені хвилини, а маринувати в ньому можна будь-яке м'ясо.

Опис приготування:

По-моєму особисту думку, такий маринад ідеальний для курки. У ньому вона повинна маринуватися не менше трьох годин, але найкраще залишити курку в маринаді на ніч. Найчастіше для маринування я використовую миску з кришкою або закривається пакет для харчових продуктів. До речі, замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт. А більш екзотична версія, додатковий смак і ніжна консистенція м'ясо вийде якщо ви додати замість кефіру кокосове молоко.

Отже, як приготувати маринад для шашлику на кефірі?

1. Кефір вилийте в миску, куди будете вкладати шматочки м'яса для маринування.

2. Імбир почистіть і дрібно нарубати. Я взагалі рекомендую подрібнити його на тертці або в комбайні. Додайте імбир в миску до кефіру.

3. Всипте туди ж кайенскийперець (або чорний перець) і пластівці сушеного чилі.

4. Все це треба гарненько перемішати.

5. Заливайте отриманим маринадом м'ясо або викладайте шматочки м'яса в маринад, закривайте кришкою або обертайте харчовою плівкою і відправляйте на ніч на нижню полицю холодильника.

Маринад для шашлику на кефірі готовий!

  • Кефір - 0, 8-1 L
  • Імбир, шматочок - 1 штука (розміром із сірникову коробку)
  • Каєнський перець - 1 Чайна ложка
  • Сушений подрібнений чилі - 1 Чайна ложка
По-моєму особисту думку, такий маринад ідеальний для курки. У ньому вона повинна маринуватися не менше трьох годин, але найкраще залишити курку в маринаді на ніч. Найчастіше для маринування я використовую миску з кришкою або закривається пакет для харчових продуктів. До речі, замість кефіру можна використовувати натуральний йогурт. А більш екзотична версія, додатковий смак і ніжна консистенція м'ясо вийде якщо ви додати замість кефіру кокосове молоко.

Отже, як приготувати маринад для шашлику на кефірі?

1. Кефір вилийте в миску, куди будете вкладати шматочки м'яса для маринування.

2. Імбир почистіть і дрібно нарубати. Я взагалі рекомендую подрібнити його на тертці або в комбайні. Додайте імбир в миску до кефіру.

3. Всипте туди ж кайенскийперець (або чорний перець) і пластівці сушеного чилі.

4. Все це треба гарненько перемішати.

5. Заливайте отриманим маринадом м'ясо або викладайте шматочки м'яса в маринад, закривайте кришкою або обертайте харчовою плівкою і відправляйте на ніч на нижню полицю холодильника.

Маринад для шашлику на кефірі готовий!

Схожі рецепти