Мамалига в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблена каша тепер і в мультиварці! Чудова страва як гарнір, та й окремо теж можна подавати на обід або вечерю. Читаємо і запам'ятовуємо рецепт приготування мамалиги в мультиварці.
Мамалига - традиційне молдавське блюдо. Хоча, важко знайти національну кухню без рецепта кукурудзяної каші. Наприклад, в Італії мамалига - це полента. Традиційно мамалигу готують в казані з товстими стінками. Але і мультиварка відмінно підійде! Для приготування мамалиги в мультиварці багато не треба: головне, щоб крупа була хороша, а решту інгредієнтів можна і по ходу додати.
- Зерно зернових - 500 грам
- Оливкова або вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Бринза - За смаком
- Зелень - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Крупу кукурудзяну просійте.
Висипаємо крупу в чашу мультиварки, заливаємо гарячою водою.
Помістіть чашу в мультиварку, приправити сіллю, поперчіть, додайте олію (я використовувала оливкова) і поставте режим "каша" хвилини 15-20.
Акуратно викладіть мамалигу на тарілку.
В ідеалі, вона повинна бути не сухий, але і не вологою, щільною і її можна легко порізати. Мамалигу можна подати з бринзою або шкварками, прикрасивши зеленню. Або, якщо хочете, з грибним соусом. От і все! Нескладний рецепт мамалиги в мультиварці тепер і у Вашому розпорядженні. Смачного)