Рецепт Мамалига класична фото

Мамалига класична
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Крупи
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Гарячі страви , Мамалига
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Чим мені подобається народна кухня, так це своєю простотою і легкістю приготування страв. Мамалига - одне з них. Мамалигу можна використовувати замість хліба, можна подавати з бринзою, сиром або соусом.

Опис приготування:

Перед вами рецепт, як приготувати мамалигу класичну. Для мамалиги слід брати кукурудзяне борошно дрібного помелу. Її попередньо потрібно добре просушити в духовці і просіяти через сито.

Їдять мамалигу традиційно руками, вмочуючи її в вподобану добавку: гарячі шкварки, лексема (тушкована свинина), тушковані овочі або часниковий соус"мужду" . Всі добавки подаються окремо.

  • Зерно зернових - 200 грам
  • Вода - 600 мілілітрів
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Бринза - 150 грам (для подачі)
мамалига класична - фото крок 1
Кукурудзяне борошно і вода - ось два основних інгредієнта, які нам знадобляться.
мамалига класична - фото крок 2
Закип'ятіть воду, сіль й. Просійте через сито 1 ст.Л. Кукурудзяної муки. Розмішайте і доведіть до кипіння.
мамалига класична - фото крок 3
Потім просійте всю решту борошна, постійно помішуючи, щоб не було грудочок. Як тільки каша загусла, додайте вершкове масло і перемішайте.
мамалига класична - фото крок 4
Варіть мамалигу ще 15 хвилин, постійно помішуючи. Перевірте кашу на готовність:
Дерев'яну ложку поставте в центр каші і різко дістаньте. Якщо до ложки нічого не пристало, значить мамалига майже готова. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою на кілька хвилин, щоб мамалига пропеклась.
мамалига класична - фото крок 5
Проведіть уздовж стінок каструлі змоченою у воді ложкою, переверніть каструлю на дошку. Правильно приготовлена ​​мамалига, повинна зберегти форму каструлі. Нарізати мамалигу можна вощений ниткою або дерев'яним ножем. Смачного!

Схожі рецепти