Рецепт Малиновий кекс фото

Малиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Малина
Страви без випічки
Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Приголомшливо ароматний ягідний кекс, в тісто для якого додається пюре зі свіжої малини. Такий десерт нікого не залишить байдужим, адже це втілення справжньої ніжності і яскравого літнього смаку!

Опис приготування:

При приготуванні тіста для цього кексу можна попередньо заморозити свіжі ягоди малини для зручності їх пюрірованія. Також враховуйте, що при необхідності можна виключити з рецептури рисове борошно, замінивши її пшеничного. Кекс вийде менш розсипчастим, але на його смакові якості це не вплине.

  • Малина (свіжа або заморожена) - 150 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Борошно рисове - 50 грам
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Розпушувач - 10 грам
малиновий кекс - фото крок 1
Підготуйте продукти, необхідні для приготування малинового кексу. Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м'яким.
малиновий кекс - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте м'яке масло і цукровий пісок, введіть яйця по одному, ретельно перемішуючи масу.
малиновий кекс - фото крок 3
Приготуйте суміш з двох видів борошна (пшеничного і рисової) і розпушувача, а потім введіть її в олійно-яєчну масу порціями при просіюванні.
малиновий кекс - фото крок 4
За допомогою блендера перетворите малину в пюре (в даному випадку використовуються попередньо заморожені ягоди, але це необов'язково) і додайте в тісто, перемішайте.
малиновий кекс - фото крок 5
Викладіть тісто сметанному консистенції в підготовлену форму і випікайте малиновий кекс при температурі 170-180 градусів протягом 45-55 хвилин, перевіряючи готовність дерев'яною паличкою.
малиновий кекс - фото крок 6
Залиште готовий кекс в вимкненій духовці ще на 7-10 хвилин, а потім вийміть його і дайте повністю охолонути.
малиновий кекс - фото крок 7
Подавайте остиглий малиновий кекс, доповнивши його за бажанням ягідним соусом, варенням або джемом. Кекс виходить ніжним і має пористу структуру, яку добре видно в розрізі.

Схожі рецепти