Мафіни з гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Що ви скажете, якщо в звичну нам солодку випічку додати родзинку? І навіть не одну, а кілька. Смак буде несподіваним. Переконайтеся, що у вас в наявності є всі необхідні спеції, і приступайте!
Склад не міняйте, інакше вийде зовсім не те, що передбачається. А тут важливий баланс пряного, солодкого і кислого. І тільки коли ви вивчите, як приготувати маффіни з гранатом, починайте замішувати тісто. Вироби можна їсти з чаєм або кавою. А до свята прикрасьте їх вершковим кремом зверху.
- Яйце - 2 штуки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка (мелена)
- Ізюм - 90 грам (світлий)
- Яблучне пюре - 50 грам
- Інжир - 70 грам (сушений)
- Фінік - 70 грам
- Мигдальне молоко - 300 мілілітрів
- Оливкова олія - 180 мілілітрів
- Цукор - 100 грам (білий)
- Пшеничне борошно - 180 грам
- Ячмінна мука - 60 грам
- Волоський горіх - 75 грам
- Гранатовий зерна - 75 грам
- Цукор - 90 грам (коричневий)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Запашний перець - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. Ізюм промийте і замочіть в теплій воді на 10 хвилин.
2. В цей час наріжте дрібними шматочками інжир і фініки.
3. Потім подрібніть в блендері запашний перець з молоком, інжиром, фініками і корицею.
4. В іншому посуді яйця збийте з цукром, маслом і ваніліном.
5. Тим же часом просійте через дрібне сито сіль, борошно, розпушувач і соду.
6. Потім борошно перемішайте з зернами граната.
7. Далі додайте пряну суміш до борошняної, перемішайте.
8. Тепер додайте яєчну суміш. Замішайте густе тісто.
9. А в кінці додайте родзинки і дрібно порубані горіхи. Ще раз перемішайте.
10. Розкладіть тісто по формах. Трохи присипте вироби цукром і корицею.
11. Випікайте маффіни протягом 25 хвилин при 190 градусах. Остудіть їх і пробуйте. Приємного чаювання!