Мафіни з беконом і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите випічку, то часом печете кекси і тістечка. Але як бути тим, хто не любить солодке? звичайно, пекти пиріжки з м'ясом! правда, є ще варіант. Ось, як готувати маффіни з беконом і сиром.
Піч маффіни ну дуже просто. Звичайно, якщо у вас є підходяща посуд для їх випікання. Якщо маффіни піч без формочок, вони так не піднімуться. Якщо ж з подібного тесту з начинкою ви вирішите приготувати запіканку, то вона може не зовсім пропектися. Тому подбайте про правильну ємності!
- Бекон - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Збиваємо пару яєць в глибокій мисці. Наливаємо склянку молока, додаємо цукор. Збиваємо до отримання піни. Борошно просіваємо через сито. Досипаємо сіль, розпушувач і чорний мелений перець.
Приступаємо до начинки. Беремо сир твердих сортів. Трьом його на тертці. Ріжемо кубиками бекон. Зсипають начинку прямо в просіяне борошно. Насипаємо зелень, свіжу або сушену, на ваш погляд.
Перемішуємо борошно з начинкою. Поступово виливаємо туди ж збиті з молоком яйця. Все ретельно перемішуємо, щоб борошно не закомковалась.
Дістаємо форму для кексів. Змащуємо її олією або посипаємо їх зсередини борошном. Можна зробити відразу обидва дії для надійності. Викладаємо в ємності суміш. Ставимо випікатися в духовку при температурі 180 градусів на півгодини.
Через покладений час дістаємо мафіни. Вони відмінно запеклася і піднялися. Аромат дуже навіть збуджує апетит! Спробуйте самі!