Рецепт Мацун фото

Мацун
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти, Молоко
Рецепти для схуднення
На полуденок, На сніданок
Напої, Молочні

Смачний кисломолочний напій "мацун" можна використовувати як соус для м'яса, як основу для смузі або замість кефіру. Особливо смачний він зі спресованим часником і подрібненою зеленню.

Приготувати "мацун" в домашніх умовах дуже просто - для цього вам будуть потрібні лише два компонента, причому "активіа" можна придбати в будь-якому магазині або супермаркеті. Головне - дотримуватися технології створення і нічого не переплутати, інакше напій не загусне, а залишиться рідким і молоко просто скисне.

  • Молоко - 1 літр (будь-якої жирності)
  • Йогурт "активія" - 150 мілілітрів (без добавок, класичний)
мацун - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
мацун - фото крок 2
Молоко будь-якої жирності і будь-якого сорту перелийте в ківш або в каструлю, помістіть на плиту і прогрійте на помірному нагріванні приблизно до кипіння. Вимкніть нагрів. Остудите молоко до 35 градусів, але не вище. Якщо температура рідини буде вище 35 градусів, то загинуть усі молочні бактерії.

Схожі рецепти