Рецепт Мацун фото

Мацун
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти , Молоко
Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Напої , Молочні
Кількість порцій: 6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Смачний кисломолочний напій"Мацун" можна використовувати як соус для м'яса, як основу для смузі або замість кефіру. Особливо смачний він зі спресованим часником і подрібненою зеленню.

Опис приготування:

Приготувати"Мацун" в домашніх умовах дуже просто - для цього вам будуть потрібні лише два компонента, причому"Активіа" можна придбати в будь-якому магазині або супермаркеті. Головне - дотримуватися технології створення і нічого не переплутати, інакше напій не загусне, а залишиться рідким і молоко просто скисне.

  • Молоко - 1 літр (будь-якої жирності)
  • Йогурт"Активія" - 150 мілілітрів (без добавок, класичний)
мацун - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
мацун - фото крок 2
Молоко будь-якої жирності і будь-якого сорту перелийте в ківш або в каструлю, помістіть на плиту і прогрійте на помірному нагріванні приблизно до кипіння. Вимкніть нагрів. Остудите молоко до 35 градусів, але не вище. Якщо температура рідини буде вище 35 градусів, то загинуть усі молочні бактерії.
мацун - фото крок 3
Акуратно влийте або викладіть"Активіа" в каструлю з остиглим молоком. Ретельно перемішайте, так як йогурт може опуститися на дно ємності, а потрібно, щоб він повністю втрутився в молоко. Замість того, щоб "активні" можна використовувати будь-який інший класичний йогурт без добавок.
мацун - фото крок 4
Перелийте молоко з йогуртом в невеликі чашки, бруківка. Чим менше ємність, тим швидше сквасітся в ній напій. Кожну ємність накрийте харчовою плівкою, щоб не було доступу повітря.
мацун - фото крок 5
Помістіть ємності з молоком в тепле місце, але не на батарею і не в духовку. Просто залиште їх при кімнатній температурі близько +22 градусів і накрийте рушником. Протягів бути не повинно. Залиште в такому вигляді ємності на 8-12 годин. Потім перенесіть в холодильник ще на 6-8 годин. Краще - на ніч.
мацун - фото крок 6
Через зазначений час з ємності можна зняти харчову плівку. На поверхні напою буде прозора сироватка, а під нею - кисломолочний"Мацун" .
мацун - фото крок 7
Термін придатності напою, зберігається в холодильнику - 2 діб. "Мацуе" можна подавати з часником, кмином, заливати їм вівсяні пластівці і т.Д.

Схожі рецепти