Мацун
(покроковий рецепт з фото)
Смачний кисломолочний напій "мацун" можна використовувати як соус для м'яса, як основу для смузі або замість кефіру. Особливо смачний він зі спресованим часником і подрібненою зеленню.
Приготувати "мацун" в домашніх умовах дуже просто - для цього вам будуть потрібні лише два компонента, причому "активіа" можна придбати в будь-якому магазині або супермаркеті. Головне - дотримуватися технології створення і нічого не переплутати, інакше напій не загусне, а залишиться рідким і молоко просто скисне.
- Молоко - 1 літр (будь-якої жирності)
- Йогурт "активія" - 150 мілілітрів (без добавок, класичний)
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Молоко будь-якої жирності і будь-якого сорту перелийте в ківш або в каструлю, помістіть на плиту і прогрійте на помірному нагріванні приблизно до кипіння. Вимкніть нагрів. Остудите молоко до 35 градусів, але не вище. Якщо температура рідини буде вище 35 градусів, то загинуть усі молочні бактерії.