М'ясо, запечене з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, запечене з помідорами, - відмінне гаряче блюдо, яке я готую найчастіше на свята. Коли гості приходять, включаю духовку. Поки гості спілкуються і пробують закуски, м'ясо "підходить" .
М'ясо під помідорами і сиром виходить соковитим і м'яким. Сир запікається скоринкою, а цибуля і помідори віддають всі свої соки м'яса. Найбільше мені подобається ця страва з зеленим салатом, але можна гарнір і "серйозніше" придумати. Можна робити таким відбивні і з курятини, правда, я поки не пробувала. На мій погляд, найсмачніші варіанти - з телятиною і свининою.
Як приготувати м'ясо запечене з помідорами?
1. Для цієї страви підходить будь-яке м'ясо, краще взяти вирізку. Наріжте м'ясо порційними шматочками (як на відбивні), застуда. Присипте м'ясо спеціями, сіль і poperčite. Я зазвичай м'ясо ще бризкав оливковою олією. Гарненько вмассажіруйте спеції і масло і залиште полежати, поки будете готувати все інше.
2. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте тонкими кружечками.
3. Сир наріжте тонкими пластами.
4. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лук можна і не використовувати. Але саме він надає пікантності цій страві.
5. На вимазаний маслом деко додайте трохи бульйону або кип'яченої води зі спеціями. Викладіть відбиті шматочки м'яса, на них укладіть цибулю і помідори, зверху - пласти сиру.
6. Надсилайте м'ясо з помідорами в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
М'ясо, запечене з помідорами, готово! Подавайте з рисом, картоплею або свіжим овочевим салатом.
Смачного!
- М'ясо (свинина, телятина, яловичина) - 1 кілограм
- Помідори - 2-3 штук
- Сир - 150 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Спеції для м'яса - - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки (не обов'язково)
- Цибулина - 1 штука (не обов'язково)
Як приготувати м'ясо запечене з помідорами?
1. Для цієї страви підходить будь-яке м'ясо, краще взяти вирізку. Наріжте м'ясо порційними шматочками (як на відбивні), застуда. Присипте м'ясо спеціями, сіль і poperčite. Я зазвичай м'ясо ще бризкав оливковою олією. Гарненько вмассажіруйте спеції і масло і залиште полежати, поки будете готувати все інше.
2. Помідори промийте, виріжте плодоніжки і наріжте тонкими кружечками.
3. Сир наріжте тонкими пластами.
4. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лук можна і не використовувати. Але саме він надає пікантності цій страві.
5. На вимазаний маслом деко додайте трохи бульйону або кип'яченої води зі спеціями. Викладіть відбиті шматочки м'яса, на них укладіть цибулю і помідори, зверху - пласти сиру.
6. Надсилайте м'ясо з помідорами в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
М'ясо, запечене з помідорами, готово! Подавайте з рисом, картоплею або свіжим овочевим салатом.
Смачного!