М'ясо з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування м'яса з чорносливом. Для приготування цієї страви найкраще використовувати яловичину.
Блюдо дуже ефектне і нескладне в приготуванні. З ним можна експериментувати, але використання яловичини в його приготуванні - напевно, кращий варіант. З чорносливом м'ясо буде ароматним і смачним.
- Пюре томатне - 200 грам
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Біле сухе вино - 180 мілілітрів
- Яловичина - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Мелена кориця - 1/2 чайних ложки
- Чорнослив - 400 грам
- Петрушка - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 60 мілілітрів
1. Маленькими шматочками нарізаємо м'ясо (нежирне), потім не надто великими порціями обсмажуємо його на сильному вогні.
2. Після того як всі сторони м'яса зарум'яняться, його необхідно перекласти в каструлю з товстими стінами. Додаємо спеції і солимо.
3. Деглазіруем вином сковороду, де обсмажувалося м'ясо. Вливаємо туди вино, і даємо йому час покипіти. Заливаємо м'ясо рідиною.
4. Соломкою нарізаємо цибулю і обсмажуємо, до його прозорості. Додаємо томатне пюре, перемішуємо і кілька хвилин даємо згасити. На м'ясо викладаємо цибулю і із закритою кришкою на невеликому вогні готуємо годину. Можна додавати окріп.
5. Додаємо помитий чорнослив (очищений від кісточок) до м'яса і перемішуємо. Готуємо приблизно ще півгодини, перевіряємо на сіль.
6. Страву можна подати з овочами або з будь-яким гарніром. Можна і в холодному вигляді.