М'ясо в винно-томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете поповнити свою кулінарну скарбничку новим, цікавим і при цьому нескладним рецептом? Саме такий варіант я і хочу запропонувати вам замітку. Відмінне гаряче блюдо на обід, вечерю або свято.
Представляю вам відмінну ідею, як приготувати м'ясо в винно-томатному соусі. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете взяти і свинину, вона теж відмінно підійде. Головна ідея в тому, щоб запекти ніжне і соковите м'ясо, а при подачі доповнити його пікантним соусом. До речі, соус можете зробити заздалегідь, він прекрасно зберігається в холодильнику. Подавати таку гаряче можна з овочами або улюбленим гарніром. Відмінний рецепт, не проходимо мимо!
- Вершкове масло - 80 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Томатний соус - 1/2 склянки
- Сіль і спеції - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- М'ясо - 1 кілограм
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Бульйон - 1/2 склянки
1. М'ясо вимийте, обсушити, посоліть і присипте спеціями з усіх боків. Увімкніть духовку, щоб та розігрілася до 200 градусів.
2. Цибулю очистіть і подрібніть. Викладіть в сотейник з розтопленим вершковим маслом і обсмажте на середньому вогні до прозорості.
3. Додайте борошно, перемішайте. Викладіть томатний соус.
4. Влийте вино і трохи бульйону. Додайте щіпку солі, цукру, перцю. Для аромату можна додати чебрець. Після закипання залиште на повільному вогні.
5. М'ясо тим часом викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на сильному вогні до утворення скоринки з усіх боків.
6. Уварите соус, щоб від нього залишилася приблизно половина.
7. Зніміть м'ясо зі сковороди, перекладіть його у жароміцних форму. Полийте соусом і відправте в духовку. Запікайте до готовності хвилин 15 (свинину - довше).
8. У соус, що залишився додайте м'ясні соки зі сковороди, залиште ще нудитися до готовності м'яса.
9. Наріжте яловичину порційними шматочками, додайте соус - і можна подавати блюдо до столу.
Смачного!
Смачного!