Рецепт М'ясо в винно-томатному соусі фото

М'ясо в винно-томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Хочете поповнити свою кулінарну скарбничку новим, цікавим і при цьому нескладним рецептом? Саме такий варіант я і хочу запропонувати вам замітку. Відмінне гаряче блюдо на обід, вечерю або свято.

Представляю вам відмінну ідею, як приготувати м'ясо в винно-томатному соусі. В даному випадку використовується яловичина, але ви можете взяти і свинину, вона теж відмінно підійде. Головна ідея в тому, щоб запекти ніжне і соковите м'ясо, а при подачі доповнити його пікантним соусом. До речі, соус можете зробити заздалегідь, він прекрасно зберігається в холодильнику. Подавати таку гаряче можна з овочами або улюбленим гарніром. Відмінний рецепт, не проходимо мимо!

  • Вершкове масло - 80 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Червоне сухе вино - 1 Склянка
  • Томатний соус - 1/2 склянки
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • М'ясо - 1 кілограм
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Бульйон - 1/2 склянки
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 1
1. М'ясо вимийте, обсушити, посоліть і присипте спеціями з усіх боків. Увімкніть духовку, щоб та розігрілася до 200 градусів.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 2
2. Цибулю очистіть і подрібніть. Викладіть в сотейник з розтопленим вершковим маслом і обсмажте на середньому вогні до прозорості.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 3
3. Додайте борошно, перемішайте. Викладіть томатний соус.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 4
4. Влийте вино і трохи бульйону. Додайте щіпку солі, цукру, перцю. Для аромату можна додати чебрець. Після закипання залиште на повільному вогні.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 5
5. М'ясо тим часом викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажте на сильному вогні до утворення скоринки з усіх боків.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 6
6. Уварите соус, щоб від нього залишилася приблизно половина.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 7
7. Зніміть м'ясо зі сковороди, перекладіть його у жароміцних форму. Полийте соусом і відправте в духовку. Запікайте до готовності хвилин 15 (свинину - довше).
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 8
8. У соус, що залишився додайте м'ясні соки зі сковороди, залиште ще нудитися до готовності м'яса.
м'ясо в винно-томатному соусі - фото крок 9
9. Наріжте яловичину порційними шматочками, додайте соус - і можна подавати блюдо до столу.
Смачного!

Схожі рецепти