М'ясо в соєвому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Смачні маринади можна готувати не тільки для страв на грилі, але і щоденних м'ясних чи рибних. Один з таких варіантів пропоную спробувати - це ніжне м'ясо в соєвому соусі, смажене на сковороді.
Щоб зробити м'ясо в соєвому соусі, можна використовувати не тільки яловичину. Можна взяти і свинину, і баранину, і навіть птицю. Подавати таку м'ясо можна з будь-яким гарніром і свіжими овочами, при бажанні доповнивши кунжутом.
- Яловичина - 500 грам
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Коричневий цукор - 3 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок

1. Отже, насамперед потрібно зайнятися соусом. Щоб м'ясо в соєвому соусі в домашніх умовах вийшло дійсно смачним і незвичайним, пропоную зробити цікавий маринад. Для його приготування необхідно з'єднати коричневий цукор з соєвим соусом, додати трохи крохмалю і ретельно перемішати. Пікантну нотку додасть тертий корінь імбиру і подрібнений часник. Для гостроти додати дрібку перцю - червоного або чорного. Маринад добре перемішати і налити в невелику мисочку.

2. Яловичину вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Надіслати в мисочку з соусом і залишити на деякий час, щоб воно замаринувалося. Мінімум - це 20 хвилин.

3. Доповнити м'ясо можна овочами. Цибулину очистити і нарізати середніми півкільцями.

4. Солодкий перець вимити, очистити від хвостика і насіння і нарізати тонкими скибочками. При бажанні можна додати і інші овочі за смаком.

5. На сковороді розігріти невелику кількість рослинної олії і відправити туди цибулю. Обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору.

6. Перецьь можна обсмажити окремо, на цій же сковороді, попередньо діставши лук, або разом з цибулею.

7. Овочі зняти зі сковороди і відправити туди м'ясо. Зробив, як зробити м'ясо в соєвому соусі соковитим? Потрібно обсмажити його буквально пару хвилин, щоб з'явилася скориночка.

8. Тепер можна відправити назад овочі і перемішати. Смажити близько 1 хвилини.

9. Саме час додати на сковороду соус, в якому маринувалося м'ясо, і тушкувати до повної готовності. Чим більше шматочки, тим більше часу може знадобиться. Соус краще додавати поетапно, по мірі необхідності, щоб м'ясо не варилося, а саме тушкувалось.