М'ясо, тушковане з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо універсальне у всіх відносинах. Залежно від виду овочів блюдо може бути самодостатнім або до нього потрібно буде додатково подати гарнір. Комбінувати овочі - на свій розсуд.
Яловичину наріжте шматочками, овочі натріть на тертці. М'ясо обсмажте і тушкуйте до м'якості.
- Яловичина - 1 кілограм
- Селера кореневої - 200 грам
- Морква - 1 штука
- Окріп - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сіль, спеції до м'яса - За смаком
Яловичину вимити. Видалити все зайве, зрізавши жорстку пліву, жили, зайвий жир і залишки кісток. М'ясо нарізати брусочками.
Моркву і селеру натріть на тертці. Ріпчасту цибулю нарізати кубиком або півкільцями.
У сотейник влити рослинне масло. Розігріти його. Викласти в сотейник м'ясо. Обсмажити його з усіх боків. Додати нарізані овочі.
Гасити до готовності. В кінці приготування додати сіль, перець, спеції. У міру гасіння можна підлити трохи кип'яченої води, щоб м'ясо не підгорає, а ніжно нудилося. Доведіть м'ясо до готовності і можна вимикати.
Дане блюдо можна доповнити картоплею. Картопля слід нарізати брусочками і додати до туша м'яса в середині приготування, щоб коли м'ясо дійде до готовності картопля теж встиг.
Дане блюдо можна доповнити картоплею. Картопля слід нарізати брусочками і додати до туша м'яса в середині приготування, щоб коли м'ясо дійде до готовності картопля теж встиг.
Подайте м'ясо до столу.