М'ясо, тушковане з грибами
(покроковий рецепт з фото)
На обід і навіть вечеря м'ясо, тушковане з грибами, підійде просто ідеально! До нього можна приготувати будь-який гарнір, і тоді вийде повноцінний обід для всієї родини. М'ясо беріть будь на ваш смак.
Це відмінне блюдо, яким можна побалувати велику сім'ю. Таке м'ясо, тушковане з грибами і картоплею, виходить дуже смачним. Я пропоную приготувати м'ясо з грибами і картоплею у вигляді спекотного. Після обсмажування овочів і м'яса все викладається в каструлю (до картоплі і грибів) і гаситься близько години на середньому вогні.
- Яловичина - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штуки
- Морква - 1-2 штуки
- Картопля - 10-12 штук
- Часник - 2-3 зубчики
- Гриби - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У нашій родині м'ясо, тушковане з грибами, - це традиційне блюдо. Готуємо ми його завжди на основі яловичини і грибів. Для початку чистимо і шаткуємо морква.
2. Потім - цибуля, після чого відправляємо їх смажитися на розігрітій олії.
3. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Не забувайте помішувати.
4. Поки смажаться овочі, чистим картофель. Зазвичай на півкіло м'яса йде 10-12 середніх картоплин.
5. Нарізаємо картоплю кубиками (я зазвичай ріжу крупніше) і викладаємо в каструлю, а зверху посипаємо готової піджаркою з цибулі та моркви.
6. М'ясо для цієї страви я нарізаю соломкою (яловичина при такому способі нарізки готується швидше).
7. Обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки (можна трохи загасити).
8. На картопля третім шаром викладаємо нарізані гриби (я завжди беру шампіньйони).
9. І в кінці - смажене м'ясо. Потім додаю води стільки, щоб вона покрила м'ясо. Додаю сіль і спеції (лавровий лист і перець горошком), ставлю гаситися.
10. Тушкуємо на середньому вогні і постійно помішувати. Для цієї страви ідеально підійде картопля, який швидко розварюється, в результаті чого виходить не просто м'ясо, тушковане з грибами, а свого роду печеня з м'ясом і грибами.
11. Гаситься все близько 45 хвилин при постійному помішуванні. У самому кінці додаємо часник, вимикаємо і даємо страві настоятися близько півгодини.