Рецепт М'ясо, тушковане з грибами фото

М'ясо, тушковане з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На обід і навіть вечеря м'ясо, тушковане з грибами, підійде просто ідеально! До нього можна приготувати будь-який гарнір, і тоді вийде повноцінний обід для всієї родини. М'ясо беріть будь на ваш смак.

Опис приготування:

Це відмінне блюдо, яким можна побалувати велику сім'ю. Таке м'ясо, тушковане з грибами і картоплею, виходить дуже смачним. Я пропоную приготувати м'ясо з грибами і картоплею у вигляді спекотного. Після обсмажування овочів і м'яса все викладається в каструлю (до картоплі і грибів) і гаситься близько години на середньому вогні.

  • Яловичина - 500 грам
  • Цибуля - 1-2 штуки
  • Морква - 1-2 штуки
  • Картопля - 10-12 штук
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Гриби - 300 грам
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 1
1. У нашій родині м'ясо, тушковане з грибами, - це традиційне блюдо. Готуємо ми його завжди на основі яловичини і грибів. Для початку чистимо і шаткуємо морква.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 2
2. Потім - цибуля, після чого відправляємо їх смажитися на розігрітій олії.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 3
3. Обсмажуємо овочі до золотистого кольору. Не забувайте помішувати.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 4
4. Поки смажаться овочі, чистим картофель. Зазвичай на півкіло м'яса йде 10-12 середніх картоплин.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 5
5. Нарізаємо картоплю кубиками (я зазвичай ріжу крупніше) і викладаємо в каструлю, а зверху посипаємо готової піджаркою з цибулі та моркви.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 6
6. М'ясо для цієї страви я нарізаю соломкою (яловичина при такому способі нарізки готується швидше).
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 7
7. Обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки (можна трохи загасити).
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 8
8. На картопля третім шаром викладаємо нарізані гриби (я завжди беру шампіньйони).
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 9
9. І в кінці - смажене м'ясо. Потім додаю води стільки, щоб вона покрила м'ясо. Додаю сіль і спеції (лавровий лист і перець горошком), ставлю гаситися.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 10
10. Тушкуємо на середньому вогні і постійно помішувати. Для цієї страви ідеально підійде картопля, який швидко розварюється, в результаті чого виходить не просто м'ясо, тушковане з грибами, а свого роду печеня з м'ясом і грибами.
м'ясо, тушковане з грибами - фото крок 11
11. Гаситься все близько 45 хвилин при постійному помішуванні. У самому кінці додаємо часник, вимикаємо і даємо страві настоятися близько півгодини.

Схожі рецепти