Рецепт М'ясо тушковане з айвою фото

М'ясо тушковане з айвою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Фрукти , Баранина , Айва
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Рекомендую всім, хто цінує оригінальні поєднання і незвичайний смак, рецепт м'яса тушкованого з айвою. Апетитна баранина на кісточці з стиглої айвою і білим вином порадує найзавзятіших гурманів!

Опис приготування:

Айва хороша не тільки в свіжому вигляді або в варення, але і як гарнір до м'яса. Для приготування м'яса тушкованого з айвою можете брати будь-яке м'ясо. Це може бути телятина, яловичина або свинина. До речі, курка і індичка теж добре поєднуються з айвою. Але мені найбільше до душі баранина. Я беру м'ясо на кісточці, а ви можете взяти реберця або іншу частину баранини.

  • Баранина - 1 кілограм
  • Айва - 3-4 штук
  • Цибуля - 2 штуки
  • Масло оливкове - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Вино біле - 200 мілілітрів
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні для готування інгредієнти.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 2
Айву почистіть і поріжте часточками.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 3
На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте там же айву до золотистого кольору.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 4
Обсмажену айву відставте в сторону. А в цей час поріжте цибулю півкільцями.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 5
Обсмажте в тому ж маслі і цибулю окремо (до золотистого кольору).
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 6
Лук дістаньте, викладіть в сковороду баранину, порізану на шматки.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 7
Обсмажте її з усіх боків злегка, до легкого рум'яного кольору. Потім додайте цибулю, сіль і poperčite, можете додати зіру або коріандр. Смажте, зменшивши вогонь, ще хвилин 10-15.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 8
Тепер настала черга вина. Я брала біле сухе.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 9
Наполягати вино, тушкуйте на маленькому вогні хвилин 35-40.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 10
Потім рівномірно розкладіть айву. Продовжуйте тушкувати, поки айва не стане м'якою, але вона не повинна розвалюватися.
м'ясо тушковане з айвою - фото крок 11
Коли і айва, і баранина будуть досить м'якими, блюдо можна вважати готовим. Подавати можете м'ясо тушковане з айвою з картоплею або овочами свіжими.
Смачного!

Схожі рецепти