М'ясо тушковане з айвою
(покроковий рецепт з фото)
Рекомендую всім, хто цінує оригінальні поєднання і незвичайний смак, рецепт м'яса тушкованого з айвою. Апетитна баранина на кісточці з стиглої айвою і білим вином порадує найзавзятіших гурманів!
Айва хороша не тільки в свіжому вигляді або в варення, але і як гарнір до м'яса. Для приготування м'яса тушкованого з айвою можете брати будь-яке м'ясо. Це може бути телятина, яловичина або свинина. До речі, курка і індичка теж добре поєднуються з айвою. Але мені найбільше до душі баранина. Я беру м'ясо на кісточці, а ви можете взяти реберця або іншу частину баранини.
- Баранина - 1 кілограм
- Айва - 3-4 штук
- Цибуля - 2 штуки
- Масло оливкове - За смаком
- Спеції - За смаком
- Вино біле - 200 мілілітрів
Підготуйте всі необхідні для готування інгредієнти.
Айву почистіть і поріжте часточками.
На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте там же айву до золотистого кольору.
Обсмажену айву відставте в сторону. А в цей час поріжте цибулю півкільцями.
Обсмажте в тому ж маслі і цибулю окремо (до золотистого кольору).
Лук дістаньте, викладіть в сковороду баранину, порізану на шматки.
Обсмажте її з усіх боків злегка, до легкого рум'яного кольору. Потім додайте цибулю, сіль і poperčite, можете додати зіру або коріандр. Смажте, зменшивши вогонь, ще хвилин 10-15.
Тепер настала черга вина. Я брала біле сухе.
Наполягати вино, тушкуйте на маленькому вогні хвилин 35-40.
Потім рівномірно розкладіть айву. Продовжуйте тушкувати, поки айва не стане м'якою, але вона не повинна розвалюватися.
Коли і айва, і баранина будуть досить м'якими, блюдо можна вважати готовим. Подавати можете м'ясо тушковане з айвою з картоплею або овочами свіжими.
Смачного!
Смачного!