М'ясо під сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'яке і апетитне м'ясо під сиром в духовці в домашніх умовах готують багато господинь. Найчастіше використовується свинина, однак я пропоную спробувати зробити це блюдо з яловичиною.
Це простий рецепт м'яса під сиром в духовці - відмінний варіант страви для всієї родини. При бажанні його можна доповнити картоплею, щоб не готувати гарнір окремо, або овочами за смаком. Завдяки сирній скоринці, м'ясо нудиться і стає дивно м'яким і соковитим.
- Яловичина - 800 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Сир - 200-250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Майонез - За смаком
1. Мінімальний набір інгредієнтів всього через 80-90 хвилин перетвориться в апетитне і ситне блюдо для всієї родини.
2. Яловичину вимити, обсушити паперовою серветкою. Щоб м'ясо було ніжне, потрібно брати філе без прожилок. Нарізати шматочками однакової товщини.
3. Для більшої соковитості потрібно попередньо відбити м'ясо молоточком, намагаючись не пошкодити сильно структуру.
4. Викласти шматочки яловичини в форму для запікання, намагаючись класти їх ближче один до одного. У процесі приготування, м'ясо під сиром в духовці в домашніх умовах буде трохи зменшаться в розмірі.
5. Посолити і трохи поперчити м'ясо за смаком. Лук очистити і нарізати невеликими кубиками або тонкими півкільцями. Викласти в форму і при бажанні теж додати трохи спецій.
6. Для більш апетитною скоринки можна використовувати майонез або сметану, яку потрібно розподілити по всій поверхні.
7. Зверху присипати всі тертим сиром і можна відправити форму в попередньо розігріту духовку. Як зробити м'ясо під сиром в духовці ідеально проготовленія і з рум'яною скоринкою? на перші 30-40 хвилин можна встановити температуру поменше, а потім збільшити її і довести страву до готовності.
8. Ось такий простий рецепт м'яса під сиром в духовці. Акуратно нарізати його порційними шматочками і можна подавати до столу з гарніром або овочами.