Рецепт М'ясо гарячого копчення фото

М'ясо гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви хочете мати в своєму холодильнику справжній натуральний продукт, то зверніться до цього рецепту м'яса гарячого копчення, яке готується з шматка м'яса і суміші спецій і приправ.

Опис приготування:

Перед вами рецепт м'яса гарячого копчення. Спосіб приготування простий. Але дуже важливо вибрати хороший, якісний шматок м'яса. Найбільше підходить свиняча м'якоть. Краще, якщо це буде окіст. Копчене м'ясо виходить ароматним і смачним. Це на 100% натуральний продукт, в якому не міститься ніяких зайвих інгредієнтів. Його можна подавати до гарніру або як закуску до святкового столу.

  • Свинина - 2 кілограма
  • Часник - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 2 штуки
м'ясо гарячого копчення - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати м'ясо гарячого копчення, з'єднайте різні приправи і спеції: мелений чорний перець, паприка, чебрець, лавровий лист. Очистіть часник. Дрібно його наріжте. Перемішайте з сумішшю приправ і сіллю.
м'ясо гарячого копчення - фото крок 2
2. Візьміть м'ясо цілим шматком. Найбільше підходить Окорокова частина. Ретельно промийте. Промокніть від зайвої вологи. Наріжте шматками товщиною 8-10 см.
м'ясо гарячого копчення - фото крок 3
3. Потім кожен шматок м'яса натріть сумішшю приправ з часником і сіллю. Складіть все у пакет з харчової плівки. Залиште на 4 доби в холодильнику. За цей час м'ясо повністю замаринується.
м'ясо гарячого копчення - фото крок 4
4. Підготуйте коптильню. Для цього використовуйте звичайний мангал. На дно встановіть електроплитку. Зверху поставте металеву миску з дровами (краще вільха, вишня). Зверху встановіть решітку.
м'ясо гарячого копчення - фото крок 5
5. На решітку викладіть шматки промаринуватися м'яса. Процес копчення триває 4 години при температурі 80-90 градусів. М'ясо буде готове, коли придбає апетитний коричнево-золотистий колір. Проткніть шматок м'яса, щоб переконатися в його готовності всередині. Подавайте як гарячим, так і охолодженим. Смачного!

Схожі рецепти