М'ясо гарячого копчення
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви хочете мати в своєму холодильнику справжній натуральний продукт, то зверніться до цього рецепту м'яса гарячого копчення, яке готується з шматка м'яса і суміші спецій і приправ.
Опис приготування:
Перед вами рецепт м'яса гарячого копчення. Спосіб приготування простий. Але дуже важливо вибрати хороший, якісний шматок м'яса. Найбільше підходить свиняча м'якоть. Краще, якщо це буде окіст. Копчене м'ясо виходить ароматним і смачним. Це на 100% натуральний продукт, в якому не міститься ніяких зайвих інгредієнтів. Його можна подавати до гарніру або як закуску до святкового столу.
- Свинина - 2 кілограма
- Часник - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Лавровий лист - 2 штуки
1. Перед тим як приготувати м'ясо гарячого копчення, з'єднайте різні приправи і спеції: мелений чорний перець, паприка, чебрець, лавровий лист. Очистіть часник. Дрібно його наріжте. Перемішайте з сумішшю приправ і сіллю.
2. Візьміть м'ясо цілим шматком. Найбільше підходить Окорокова частина. Ретельно промийте. Промокніть від зайвої вологи. Наріжте шматками товщиною 8-10 см.
3. Потім кожен шматок м'яса натріть сумішшю приправ з часником і сіллю. Складіть все у пакет з харчової плівки. Залиште на 4 доби в холодильнику. За цей час м'ясо повністю замаринується.
4. Підготуйте коптильню. Для цього використовуйте звичайний мангал. На дно встановіть електроплитку. Зверху поставте металеву миску з дровами (краще вільха, вишня). Зверху встановіть решітку.
5. На решітку викладіть шматки промаринуватися м'яса. Процес копчення триває 4 години при температурі 80-90 градусів. М'ясо буде готове, коли придбає апетитний коричнево-золотистий колір. Проткніть шматок м'яса, щоб переконатися в його готовності всередині. Подавайте як гарячим, так і охолодженим. Смачного!