Лосось в духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Яскраве, соковите, ароматне, смачне і одночасно ситне, легке і дуже корисне блюдо. Рибу з овочами можна приготувати не тільки для звичайного обіду або вечері, але навіть на святковий стіл.
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати лосось в духовці з овочами. Риба і овочі - це завжди і смачно, і корисно. А якщо їх ще й запекти разом, про корисні властивості такої страви ніхто і сперечатися не буде:) Так давайте ж приготуємо це просте, але не дуже дешеве блюдо, тим більше що готується воно дуже легко і досить швидко.
- Лосось - 300-400 грам (стейки)
- Овочі заморожені асорті - 400 грам
- Помідор - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
Очистимо, помиємо і обсушити стейк лосося. Потім разрежем його навпіл.
Посипаємо сіллю, перцем і прованськими травами і дамо рибку трохи промаринуватися, хоча б півгодини. Якщо є лимон, збризніть рибу соком.
Я використовую ось такі заморожені овочі. Дістаньте їх з морозилки заздалегідь, нехай розморозяться.
Нам знадобляться два шматки фольги, які необхідно змастити олією.
Викладаємо на фольгу лосося, а навколо розподіляємо овочі. Посипаємо овочі сіллю і перцем.
Помідор наріжемо на дольки і викладемо на рибу.
Потім загортаємо рибу з овочами в фольгу. Викладаємо на решітку духовки, але під пакетики з рибою краще підкласти невеликий піддон або згорнуту в кілька разів фольгу.
І запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 30-35. Хв 5 до закінчення готування розкрийте фольгу і включіть верхній нагрів духовки.
І ось вже можна насолоджуватися соковитою і ароматною рибою з овочами.