Лобіо з м'ясом в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Популярне грузинське блюдо є повсякденним блюдом у кавказьких народів. На нашій кухні лобіо готують різними способами, один з яких - лобіо з м'ясом в мультиварці в домашніх умовах.
В якості основи для лобіо з м'ясом в мультиварці можна взяти свинину або куряче філе, а також червону квасолю. В мультиварці це блюдо почали готувати не так давно, але результат перевершив очікування навіть вимогливих кулінарів. Готуйте всі інгредієнти по черзі, а в кінці тушкуйте їх всі разом разом з кавказькими приправами, волоськими горіхами і томатною пастою.
- Квасоля - 2 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 40 грам
- Томатна паста - 60 грам
- М'ясо (курка або свинина) - 500 грам
- Грецькі горіхи - 50 грам
- Перець чилі - За смаком
- kindza - За смаком
- Сіль і приправи - За смаком
1. Лобі - приголомшливе блюдо, яке може виступати в якості закуски або гарніру. На Кавказі його готують вже понад століття і за цей час його рецепт приготування практично не змінився. Не забудьте на ніч замочити квасолю, щоб вона приготувалася швидше. Після цього її можна відправляти варитися. Мультиварка справляється з цим завданням за одну годину.
2. Коли квасоля звариться, її потрібно трохи пом'яти толкушкой.
3. Тепер відправляємо м'ясо в ємність мультиварки. Готуємо в режимі "жарка" близько півгодини, періодично помішуючи.
4. Коли м'ясо буде готове, нам потрібно приготувати соус. Для початку відправляємо цибулю смажитися на рослинній олії. Нарізати його краще якомога дрібніше.
5. Поки смажиться цибуля, подрібнюємо волоські горіхи в блендері. До них додаємо видавлений часник і перемішуємо.
6. Тепер нам потрібно змішати квасолю з іншими інгредієнтами і м'ясом.
7. Окремо змішуємо бульйон з квасолі (1 склянка), перець чилі і зубок часнику. Сюди ж відправляємо приправи. Найкраще підійдуть кавказькі прянощі і трави.
8. Нарізаємо киндзу. Для цієї страви вона підійде краще решті зелені.
9. На дно мультиварки викладаємо м'ясо, а зверху квасоля, горіховий соус, перець чилі і часник в бульйоні. Додаємо томатну пасту, лавровий лист, а також солимо і перчимо до смаку, додаємо приправи і перемішуємо. При необхідності можна додати ще мультістакан води.
10. Вибираємо режим "гасіння" і доводимо до готовності. На цей процес йде близько години часу.
11. Лобіо можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді.