Лобіо по-селянськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва грузинської кухні з молодою спаржевої квасолі. Квасоля в стручках відварюється і з'єднується зі смаженою цибулею, горіхами, аджикою і уцхо-сунелі. Смачно, запашний, ситно і корисно!
Спаржева квасоля дуже корисна і смачна, якщо її правильно приготувати. Недостиглі стручки-боби можна їсти тільки після теплової обробки. Так як глюкозид фазеолунатін, присутній у всіх частинах рослини, здатний викликати отруєння. Але квасоля спаржева містить білок, вітаміни А, Е, З, багаті кальцієм, фосфором, залізом, цинком і іншими мікроелементами. Спаржеву квасоля додають в супи, легкі салати, гарніри, омлет, тушковане м'ясо. Я розповім вам рецепт, як приготувати лобіо по-селянськи.
- Квасоля спаржева - 400 грам (зелена, жовта)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Горіхи волоські - 100 грам
- Ucho-сунелі - 1/2 чайних ложки
- Аджика - 2 Ст. Ложки
- Базилік - 1 пучок
- Braai - 1 пучок
- Сіль - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Квасоля промийте, видаліть жорсткі частини по краях. Зелень вимийте, часник очистіть.
Квасоля залийте водою, доведіть до кипіння. На повільному вогні відваріть спаржеву квасолю до м'якості протягом 10 хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте стекти.
Цибуля, часник подрібніть. Обсмажте на розігрітій олії до м'якості. Додайте уцхо-сунелі, сіль і рубану зелень, аджику, подрібнені волоські горіхи, перемішайте.
З'єднайте з квасолею, посоліть за смаком і перемішайте.
Смачного!