Льєзон
(покроковий рецепт з фото)
Льєзон - це в'язка суміш, що може бути використана для соусу (як загущувач) або в якості складової для панірування (щоб вона добре пристала). Розповідаю про рецепт, як приготувати льезон.
Деякі страви необхідно готувати в декількох паніровці, ось для таких випадків і придумали льезон. З його допомогою можна запанірувати котлети по-київськи, обсмажити в паніровці котлети, відбивні та інші страви. Льєзон можна використовувати для більш в'язкої консистенції супу або інших перших страв замість борошна або крохмалю.
- Яйця - 2 штуки
- Вода (молоко) - 150-200 мілілітрів
- Сіль - 8 грам
1
Використовуйте яйця кімнатної температури, вбийте їх в миску і трохи розмішайте віночком.
2
Влийте тонкою цівкою молоко або звичайну фільтровану воду (води використовуйте трохи менше, приблизно 60 мілілітрів на одне яйце).
3
Додайте сіль і збийте вміст миски до утворення невеликої піни. Використовуйте льезон відразу після приготування.