Литовський салат
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Литовський салат з оселедцем простий у приготуванні, але дуже смачний. Подати його можна до відварного картоплі або рису. Оселедець краще вибирати не дуже солону, від цього залежить смак салату.
Опис приготування:
Є варіанти приготування литовського салату без лимона. Спробуйте обидва варіанти. На мій погляд, лимон збагачує смак і вдало доповнює салат.
- Оселедець - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Сік лимона - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
Підготуємо інгредієнти для салату.
Цибуля чистий, ріжемо і висипаємо на сковороду з розігрітим соняшниковою олією.
Трьом моркву і додаємо її в сковороду до цибулі.
Обсмажуємо цибулю з морквою 5-6 хвилин на середньому вогні, потім, перекладаємо на тарілку і охолоджуємо.
Сельдь чистим, ріжемо шматочками і додаємо в салат.
Додаємо сік лимона і чорний перець. Все перемішуємо.
Литовський салат з оселедцем і овочами готовий. Смачного!