Літній тірамісу з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную включити в вашу скарбничку рецептів річний тірамісу з полуницею - свіжий ягідний десерт з м'яким кремом з маскарпоне. Цей варіант дуже подобається дітям, та й дорослим він припаде до смаку!
Можна приготувати крем для цього десерту тільки з маскарпоне, без вершків, тоді тірамісу стане менш калорійним. Можна додати трохи полуниці в крем, щоб надати йому ніжний рожевий колір. Для посипання використовуйте цукрову пудру або какао-порошок.
- Полуниця - 1 кілограм
- Маскарпоне - 500 грам
- Вершки - 400 грам (для збивання)
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Жовток яєчний - 4 штуки
- Печиво "савоярді" - 3 штуки (упаковки)
- Лимон - 1 штука (віджати сік)
1. Вимийте, чистий klubniku, відокремте третю частину для прикраси десерту. Іншу полуницю наріжте довільно дрібними шматочками. Нарізану полуницю перекладіть в миску, засипте 1 ст.Л. Цукру, додайте лимонний сік і поставте в холодильник, щоб утворився ягідний сік.
2. Використовуючи електричний міксер, перемішайте спочатку жовтки з цукром, потім додайте маскарпоне і збийте разом.
3. Окремо збийте вершки до твердих піків.
4. Додайте збиті вершки в маскарпоне, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору. Крем повинен вийти світлим, однорідної консистенції.
5. Підготуйте блюдо з високими бортиками, дно покрийте тонким шаром крему, щоб печиво не линула. З миски з полуницею злийте сік в невелику миску. І занурюючи в сік печиво ...
6. ... Відразу ж укладайте його в підготовлене блюдо. Це буде перший шар тірамісу.
7. Печиво покрийте шаром крему з маскарпоне з вершками.
8. На печиво укладіть шар полуниці. Продовжуйте так чергувати шари, останнім шаром повинен бути крем.
9. Прикрасьте поверхню десерту полуницею на свій смак і поставте тірамісу в холодильник мінімум на 3 години перед подачею на стіл. Смачного!