Рецепт Літній чилі фото

Літній чилі
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На обід, На вечерю, Літні
Гарячі страви, Рагу, Гостре

Мої чоловіки дуже люблять чилі. Гостре і пряне м'ясне блюдо їм до душі, тому готую я його часто. А влітку дуже люблю варіант зі свіжої зеленою квасолею. Спробуйте і Ви!

Чим більше різних сортів зеленої квасолі, тим смачніше і цікавіше буде чилі. І не забувайте, що чилі - страва пряне і гостре. Однак, влітку все-таки краще більше пряного аромату, ніж гарячої гостроти. Тому додайте в Вашу мексиканську суміш трохи кориці і ... Какао-порошку! ось побачите, аромат стане ще яскравіше!

  • Фарш яловичий - 500 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Перець угорський среднеострие - 1 штука
  • Перець чилі - 0, 5- 1 штуки
  • Томати протерті - 300 мілілітрів
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Квасоля зелена стручкова - 300-400 грам
  • Квасоля строката - 1 Склянка (відварна)
  • Суміш прянощів - 2 Ст. Ложки (см. В рецепті)
літній чилі - фото крок 1
Овочі пробийте в комбайні до великої крихти.
літній чилі - фото крок 2
Злегка обсмажте овочеву суміш на рослинній олії.
літній чилі - фото крок 3
Додайте фарш. Смажте, помішуючи і розбиваючи грудочки, до розсипчастості. Влийте протерті помідори і тушкуйте без кришки на середньому вогні хвилин 20-25.
літній чилі - фото крок 4
Зелену квасолю бланшуйте в підсолодженою воді хвилин 5. Потім відкиньте на друшляк і відразу ж обдайте крижаною водою. Так квасоля збереже в страві яскравий зелений колір.
літній чилі - фото крок 5
Додайте в м'ясний соус відварну квасоля. Можна взяти консервовану. Гасити 10 хвилин.
літній чилі - фото крок 6
Для прянощів до чилі я готую свою суміш. Беру по 2 столових ложки паприки, сушеної зелені петрушки і орегано. Додаю по одній ложці чабера, зерен коріандру і суміші перців - чорний, білий, рожевий, зелений. Три ложки часникового порошку і коричневого цукру. За дві чайних ложки кориці і какао-порошку. Перемішую і зберігаю в баночці.
літній чилі - фото крок 7
У соус викладіть зелену квасолю і додайте 2 столові ложки пряної суміші. Перемішайте і прогрійте ще пару хвилин. Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
літній чилі - фото крок 8
Подавайте блюдо гарячим, з коржиками і свіжою зеленню.

Схожі рецепти