Літній чилі
(покроковий рецепт з фото)
Мої чоловіки дуже люблять чилі. Гостре і пряне м'ясне блюдо їм до душі, тому готую я його часто. А влітку дуже люблю варіант зі свіжої зеленою квасолею. Спробуйте і Ви!
Чим більше різних сортів зеленої квасолі, тим смачніше і цікавіше буде чилі. І не забувайте, що чилі - страва пряне і гостре. Однак, влітку все-таки краще більше пряного аромату, ніж гарячої гостроти. Тому додайте в Вашу мексиканську суміш трохи кориці і ... Какао-порошку! ось побачите, аромат стане ще яскравіше!
- Фарш яловичий - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець солодкий - 2 штуки
- Перець угорський среднеострие - 1 штука
- Перець чилі - 0, 5- 1 штуки
- Томати протерті - 300 мілілітрів
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Квасоля зелена стручкова - 300-400 грам
- Квасоля строката - 1 Склянка (відварна)
- Суміш прянощів - 2 Ст. Ложки (см. В рецепті)
Овочі пробийте в комбайні до великої крихти.
Злегка обсмажте овочеву суміш на рослинній олії.
Додайте фарш. Смажте, помішуючи і розбиваючи грудочки, до розсипчастості. Влийте протерті помідори і тушкуйте без кришки на середньому вогні хвилин 20-25.
Зелену квасолю бланшуйте в підсолодженою воді хвилин 5. Потім відкиньте на друшляк і відразу ж обдайте крижаною водою. Так квасоля збереже в страві яскравий зелений колір.
Додайте в м'ясний соус відварну квасоля. Можна взяти консервовану. Гасити 10 хвилин.
Для прянощів до чилі я готую свою суміш. Беру по 2 столових ложки паприки, сушеної зелені петрушки і орегано. Додаю по одній ложці чабера, зерен коріандру і суміші перців - чорний, білий, рожевий, зелений. Три ложки часникового порошку і коричневого цукру. За дві чайних ложки кориці і какао-порошку. Перемішую і зберігаю в баночці.
У соус викладіть зелену квасолю і додайте 2 столові ложки пряної суміші. Перемішайте і прогрійте ще пару хвилин. Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
Подавайте блюдо гарячим, з коржиками і свіжою зеленню.