Рецепт Листковий салат з печінки фото

Листковий салат з печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яловичина, Яйця, Крупи, Мал, Яловича печінка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Салати

Хоча новорічні свята вже далеко позаду, на рік ще буде багато приводів, щоб зробити це смачне і ситне блюдо. Розповідаю простий рецепт, як приготувати листковий салат з печінки.

Тим, хто не уявляє свій святковий стіл без всіляких листкових салатів з майонезом, варто взяти на замітку цей рецепт. З представлених продуктів вийде 5-6 порцій готового блюда. Перед подачею салат наполягаю в холодильнику, щоб майонез просяк всі верстви.

  • Мал - 1 Склянка
  • Печінка яловича - 0, 5 кілограма
  • Яйця - 4 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Консервована кукурудза - 200 грам
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Соняшникова олія - 170 мілілітрів
  • Жовтки - 3 штуки
  • Лимонний сік - 30 мілілітрів
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
листковий салат з печінки - фото крок 1
1. Мою печінку і заливаю окропом, потім відразу ж перекладаю в холодну воду. Знімаю шкірку і нарізаю печінку шматочками товщиною 1 сантиметр. Солю її і обвалюють у борошні.
листковий салат з печінки - фото крок 2
2. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, обсмажую печінку по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаю на серветку і умочують від зайвого жиру.
листковий салат з печінки - фото крок 3
3. Остигнула печінку натираю на крупній тертці або нарізаю дрібно гострим ножем.
листковий салат з печінки - фото крок 4
4. Відварюю рис в підсоленій воді, потім відкидаю на друшляк і промиваю в холодній воді.
листковий салат з печінки - фото крок 5
5. Відкриваю банку і зливаю воду з консервованої кукурудзи.
листковий салат з печінки - фото крок 6
6. Відварюю яйця і остуджують, потім відділяю жовток від білка, подрібнюю їх окремо на дрібній тертці.
листковий салат з печінки - фото крок 7
7. Твердий сир натираю на крупній тертці і перекладаю в миску.
листковий салат з печінки - фото крок 8
8. Для домашнього майонезу: в миску кладу курячі жовтки, додаю гірчицю, чайну ложку солі, цукор, збиваю віночком 1-2 хвилини.
листковий салат з печінки - фото крок 9
9. До збитим жовтків вливаю лимонний сік і продовжую збивати.
листковий салат з печінки - фото крок 10
10. Включаю міксер і вливаю тонкою цівкою олію (150 мілілітрів), збиваю до освіти необхідної консистенції майонезу. Відправляю майонез на 1-2 години в холодильник.
листковий салат з печінки - фото крок 11
11. Для збірки салату: укладаю печінку і змащую майонезом, потім рис з майонезом, кукурудзу, сир і знову майонез, яєчний білок і жовток. Відправляю на 2-3 години в холодильник, перед подачею прикрашаю гілочкою зелені.

Схожі рецепти