Рецепт Листковий салат з печінки фото

Листковий салат з печінки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина , Яйця , Крупи , Мал , Яловича печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , День народження
Салати
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Хоча новорічні свята вже далеко позаду, на рік ще буде багато приводів, щоб зробити це смачне і ситне блюдо. Розповідаю простий рецепт, як приготувати листковий салат з печінки.

Опис приготування:

Тим, хто не уявляє свій святковий стіл без всіляких листкових салатів з майонезом, варто взяти на замітку цей рецепт. З представлених продуктів вийде 5-6 порцій готового блюда. Перед подачею салат наполягаю в холодильнику, щоб майонез просяк всі верстви.

  • Мал - 1 Склянка
  • Печінка яловича - 0, 5 кілограма
  • Яйця - 4 штуки
  • Сир - 200 грам
  • Консервована кукурудза - 200 грам
  • Борошно - 1-2 Ст. Ложок
  • Соняшникова олія - 170 мілілітрів
  • Жовтки - 3 штуки
  • Лимонний сік - 30 мілілітрів
  • Гірчичний - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
листковий салат з печінки - фото крок 1
1. Мою печінку і заливаю окропом, потім відразу ж перекладаю в холодну воду. Знімаю шкірку і нарізаю печінку шматочками товщиною 1 сантиметр. Солю її і обвалюють у борошні.
листковий салат з печінки - фото крок 2
2. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, обсмажую печінку по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаю на серветку і умочують від зайвого жиру.
листковий салат з печінки - фото крок 3
3. Остигнула печінку натираю на крупній тертці або нарізаю дрібно гострим ножем.
листковий салат з печінки - фото крок 4
4. Відварюю рис в підсоленій воді, потім відкидаю на друшляк і промиваю в холодній воді.
листковий салат з печінки - фото крок 5
5. Відкриваю банку і зливаю воду з консервованої кукурудзи.
листковий салат з печінки - фото крок 6
6. Відварюю яйця і остуджують, потім відділяю жовток від білка, подрібнюю їх окремо на дрібній тертці.
листковий салат з печінки - фото крок 7
7. Твердий сир натираю на крупній тертці і перекладаю в миску.
листковий салат з печінки - фото крок 8
8. Для домашнього майонезу: в миску кладу курячі жовтки, додаю гірчицю, чайну ложку солі, цукор, збиваю віночком 1-2 хвилини.
листковий салат з печінки - фото крок 9
9. До збитим жовтків вливаю лимонний сік і продовжую збивати.
листковий салат з печінки - фото крок 10
10. Включаю міксер і вливаю тонкою цівкою олію (150 мілілітрів), збиваю до освіти необхідної консистенції майонезу. Відправляю майонез на 1-2 години в холодильник.
листковий салат з печінки - фото крок 11
11. Для збірки салату: укладаю печінку і змащую майонезом, потім рис з майонезом, кукурудзу, сир і знову майонез, яєчний білок і жовток. Відправляю на 2-3 години в холодильник, перед подачею прикрашаю гілочкою зелені.

Схожі рецепти