Листковий салат з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Хоча новорічні свята вже далеко позаду, на рік ще буде багато приводів, щоб зробити це смачне і ситне блюдо. Розповідаю простий рецепт, як приготувати листковий салат з печінки.
Тим, хто не уявляє свій святковий стіл без всіляких листкових салатів з майонезом, варто взяти на замітку цей рецепт. З представлених продуктів вийде 5-6 порцій готового блюда. Перед подачею салат наполягаю в холодильнику, щоб майонез просяк всі верстви.
- Мал - 1 Склянка
- Печінка яловича - 0, 5 кілограма
- Яйця - 4 штуки
- Сир - 200 грам
- Консервована кукурудза - 200 грам
- Борошно - 1-2 Ст. Ложок
- Соняшникова олія - 170 мілілітрів
- Жовтки - 3 штуки
- Лимонний сік - 30 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Мою печінку і заливаю окропом, потім відразу ж перекладаю в холодну воду. Знімаю шкірку і нарізаю печінку шматочками товщиною 1 сантиметр. Солю її і обвалюють у борошні.
2. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, обсмажую печінку по 2 хвилини з кожного боку. Перекладаю на серветку і умочують від зайвого жиру.
3. Остигнула печінку натираю на крупній тертці або нарізаю дрібно гострим ножем.
4. Відварюю рис в підсоленій воді, потім відкидаю на друшляк і промиваю в холодній воді.
5. Відкриваю банку і зливаю воду з консервованої кукурудзи.
6. Відварюю яйця і остуджують, потім відділяю жовток від білка, подрібнюю їх окремо на дрібній тертці.
7. Твердий сир натираю на крупній тертці і перекладаю в миску.
8. Для домашнього майонезу: в миску кладу курячі жовтки, додаю гірчицю, чайну ложку солі, цукор, збиваю віночком 1-2 хвилини.
9. До збитим жовтків вливаю лимонний сік і продовжую збивати.
10. Включаю міксер і вливаю тонкою цівкою олію (150 мілілітрів), збиваю до освіти необхідної консистенції майонезу. Відправляю майонез на 1-2 години в холодильник.
11. Для збірки салату: укладаю печінку і змащую майонезом, потім рис з майонезом, кукурудзу, сир і знову майонез, яєчний білок і жовток. Відправляю на 2-3 години в холодильник, перед подачею прикрашаю гілочкою зелені.