Салат з печінки тріски листковий
(покроковий рецепт з фото)
Салат з печінки тріски, приготований шарами - це просто неймовірно ніжний, апетитний, ситний і поживний салат, який не залишить байдужим нікого. Салат ідеальний для святкового застілля.
Щоб процес приготування був швидким, заздалегідь потрібно відварити овочі та яйця, тоді ви зберете салат за 10 хвилин. Обов'язково дайте салату настоятися, щоб всі верстви просочилися. Для заправки візьмемо хороший майонез. Повірте, поєднання тут ідеальне, тому, сміливо пробуйте рецепт!
- Печінка тріски - 240 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Курячі яйця - 2 штуки
- Мариновані огірки - 2 штуки
- Сир твердий - 70 грам
- Зелена цибуля - 15 грам
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Овочі та яйця відваріть, остудіть.
Картопля натріть на дрібній тертці, викладіть в салат першим шаром, посоліть трохи і змастіть майонезом.
Печінка тріски розімніть за допомогою виделки.
Викладіть печінку наступним шаром в салат.
Зелену цибулю промийте і просушіть, дрібно наріжте, додайте в салат.
Мариновані огірки також постарайтеся нарізати дрібно. Покладіть огірки наступним шаром.
Курячі яйця розділіть на жовтки і білки. Білки натріть дрібною стружкою, укладіть поверх огірків, змастіть трохи майонезом.
Наступний шар - варена морква - натерта дрібною стружкою. Змастіть морква майонезом.
Викладіть слідом шар твердого сиру, натертого дрібною стружкою.
Завершальним шаром викладіть натерті на дрібній тертці жовтки. Просочіть салат годину і подавайте до столу.
Смачного!