Листковий салат «святковий»
(покроковий рецепт з фото)
Листковий салат "святковий" треба подавати у величезній скляній салатниці або порційно в скляних креманках або стаканчиках. Таким чином можна бачити все сім шарів цього смачного салату.
Листковий салат "святковий" готуємо з обсмажених і свіжих інгредієнтів. Майонезом можна змастити кожен шар (або кожні два), а можна просто додати в кінці, виклавши його зверху. Такий салат дуже ефектно виглядає в скляній вазі або салатниці на ніжці.
- Бекон - 6-7 скибочок
- Квасоля стручкова - 220 грам
- Кабачок або патисон - 1 штука (середньої величини)
- Помідори черрі - 15-20 штук
- Квасоля біла консервована - 400 грам
- Салат, пучок - 1 штука
- Сир твердий жовтий - 100-120 грам
- Майонез - 1/2 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)

1. Бекон наріжте і обсмажте в сковороді на середньому вогні, поки він не стане хрустким. Потім виберіть зі сковороди на паперові рушники. Зелену квасолю промийте, ображати кінчики, razrezhyte Навпіл, викладіть в сковороду, де смажили бекон. Додайте півсклянки води, сіль і тушкувати 2-3 хвилини, поки вода не випарується. Потім викладіть у велику скляну миску. Це - перший шар.

2. Кабачок чистий, наріжте кубиками. Обсмажте, посолити і поперчити, на середньому вогні на олії (2-4 ст. Ложки) до рум'яної скоринки. Викладіть на квасолю. Це - другий шар.

3. Помідори наріжте наполовину, злегка прогрійте в тій же сковороді, де смажили овочі, додавши масла. Викладіть третім шаром.

4. Консервовану білу квасолю відкиньте на друшляк, потім викладіть на помідори черрі. Четвертий шар салату "святковий" готовий!

5. Салат (це може бути і пекінська капуста) наріжте ножем. Викладіть на квасолю. П'ятий шар!

6. Сир натріть на тертці і розподіліть зверху шостим шаром.

7. Зверху ложкою викладіть майонез (якомога більше зазначеної кількості) і присипте беконом. Сьомий (з половиною! ) шар готовий, як і листковий салат "святковий" . Смачного!