Листкове тісто в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Я була впевнена, що для приготування листкового тіста потрібно народитися кухарем! І я була дійсно здивована, дізнавшись, що це не так важко! Є тільки одне головне правило: не давати маслу танути!
Хоч приготування листкового тіста і займає близько 2-ї години, його перевага в тому, що Ви можете зробити багато тесту і потім зберігати його в морозилці. Зберігати тісто можна до 1 місяці. Для отримання більшої кількості тесту необхідно просто пропорційно збільшити кількість необхідних інгредієнтів! Після того як Ви навчитеся готувати листкове тісто, Ви зможете радувати себе домашніми свіжими круасанами хоч кожні вихідні! смачного!
- Борошно - 240 грам
- Вершкове масло - 220 грам (обов'язково холодну! з холодильника)
- Вода - 130 мілілітрів (вода повинна бути крижаний)
- Сіль - щіпка
Крок 1. Змішайте борошно, сіль і воду ( НЕ замішуйте тісто руками, воно гріється від тепла Ваших рук, використовуйте ложку, перемішати руками необхідно буде пізніше)
Крок 2. Отриману масу скачайте в кульку.
Крок 3. Гострим ножем зробіть розрізи навхрест.
Крок 4. Розкачайте тісто в формі хреста. Дістаньте масло з холодильника. Помістіть масло між 2-ма листами пергаменту і гарненько відбийте. Замість прямокутника масло повинно перетвориться в плоский овал.
Крок 5. Помістіть масло посеред "хреста" і загорніть його тестом (все масло повинно бути загорнуте! ).
Крок 6. Тепер переверніть тісто на іншу сторону (та сторона, в якій загорнуте масло, повинна бути внизу). Розкачайте в довгий тонкий шар. Складіть його на три частини. У Вас вийде три шари тіста, а всередині кожного шару - шар з вершковим маслом.
Після цього поставте на 10 хвилин в холодильник.
Після цього поставте на 10 хвилин в холодильник.
Крок 7-11. Після охолодження тесту в холодильнику протягом 10 хвилин, дістаньте його і знову розкачайте в довгий тонкий шар. Повторіть крок 6! Потім знову покладіть його в холодильник, щоб тісто знову охололи протягом 10 хвилин .
Наберіться терпіння і повторіть ці кроки складання і охолодження тесту в цілому 6 раз!
Наберіться терпіння і повторіть ці кроки складання і охолодження тесту в цілому 6 раз!
Після 6-го охолодження тесту Ви отримаєте листкове тісто, яке можна використовувати для подальшої випічки! Смачного!