Листкове тісто на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Листкове тісто на кефірі обов'язково стане в нагоді вам в кулінарії. Воно підходить для багатьох страв, як солодких, так і м'ясних чи рибних. Дуже смачними виходять з нього сосиски в тісті, слойки з м'ясом.
Опис приготування:
Щоб приготувати домашнє листкове тісто, ви можете скористатися, наприклад, цим рецептом. Він досить простий, тому вам не доведеться стояти за робочою поверхнею годинами, подовгу розгортаючи тісто. Для зручності, ви можете приготувати тісто про запас і зберігати його в холодильнику. Щоб дізнатися, як приготувати листкове тісто на кефірі, прочитайте цей рецепт.
- Кефір - 150 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 15 грам (або 1 немає. Ложка сухих)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Маргарин (вершкове масло) - 150 грам
Підігрійте злегка кефір і влийте його в миску. Потім додайте до нього сіль і цукор, 50 грам маргарину. Також розпустіть свіжі дріжджі. Все ретельно перемішайте.
Додайте просіяне борошно і замісити тісто. Залиште в теплі і дайте піднятися.
Розкачайте тісто в пласт, товщиною близько 1 см. Потім візуально розділіть пласт на дві частини і викладіть на одну з них нарізаний пластинками холодний маргарин.
Накрийте маргарин другою частиною тіста, щоб вийшло щось на зразок конверта.
Знову умовно розділіть отриманий півколо на дві частини. На одну частину викладіть пластинки холодного маргарину.
Складіть тісто навпіл ще раз. Тепер його можна розкачати в тонкий пласт і формувати з нього різні вироби для випікання. Зайве тісто можна зберігати в морозилці.