Лимонно-оливковий соус
(покроковий рецепт з фото)
Це рецепт сицилійського соусу на основі лимонного соку і оливкового масла. Його можна використовувати як під час приготування страв, так і при подачі.
Докладніше, як приготувати лимонно-оливковий соус, я розповім нижче. Збивайте його на низькій швидкості міксера або можна обійтися віночком. Найзручніше збивати в банку або у високій склянці. Замість італійських трав можна взяти тільки орегано або чебрець. Перед подачею в соус можна додати дрібно посічену петрушку. Я заправляю соусом овочеві салати і подаю до запечная тофу. У соусу виходить легка консистенція, а смак з пікантною кислинкою.
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Гаряча вода - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Італійські трави - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Вичавіть сік з лимона, потім процідіть його, щоб не залишилося м'якоті. Збийте сік міксером.
Додайте гарячу воду і сіль. Перемішайте.
Почніть тонкою цівкою вливати масло, одночасно збиваючи соус міксером.
Додайте в соус подрібнений зубчик часнику і італійські трави.
Лимонно-оливковий соус готовий, смачного!