Рецепт Лимонно-оливковий соус фото

Лимонно-оливковий соус
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Фрукти, Лимон, Рослинна олія, Оливкова олія
Низькокалорійні, ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень, Фуршет
Соуси

Це рецепт сицилійського соусу на основі лимонного соку і оливкового масла. Його можна використовувати як під час приготування страв, так і при подачі.

Докладніше, як приготувати лимонно-оливковий соус, я розповім нижче. Збивайте його на низькій швидкості міксера або можна обійтися віночком. Найзручніше збивати в банку або у високій склянці. Замість італійських трав можна взяти тільки орегано або чебрець. Перед подачею в соус можна додати дрібно посічену петрушку. Я заправляю соусом овочеві салати і подаю до запечная тофу. У соусу виходить легка консистенція, а смак з пікантною кислинкою.

  • Оливкова олія - 50 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Гаряча вода - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - 1/3 чайних ложки
  • Італійські трави - 1/2 чайних ложки
лимонно-оливковий соус - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
лимонно-оливковий соус - фото крок 2
Вичавіть сік з лимона, потім процідіть його, щоб не залишилося м'якоті. Збийте сік міксером.
лимонно-оливковий соус - фото крок 3
Додайте гарячу воду і сіль. Перемішайте.
лимонно-оливковий соус - фото крок 4
Почніть тонкою цівкою вливати масло, одночасно збиваючи соус міксером.
лимонно-оливковий соус - фото крок 5
Додайте в соус подрібнений зубчик часнику і італійські трави.
лимонно-оливковий соус - фото крок 6
Лимонно-оливковий соус готовий, смачного!

Схожі рецепти