Лихоманка в ісландському
(покроковий рецепт з фото)
Тріска - дуже ніжна і досить вибаглива рибка. Готувати її непросто, її дуже легко пересушити. Тоді страва буде несмачним. Тріска, запечена під в'яленими томатами обов'язково буде соковитою.
Щоб приготувати досить оригінальне блюдо, таке як запечену в духовці під в'яленими томатами тріску, вам знадобиться свіжа або размороженная рибка. Не забудьте перед приготуванням перевірити філе на наявність кісточок. Вони можуть зіпсувати навіть найсмачніше блюдо. Щоб дізнатися, як приготувати тріску по-ісландські, прочитайте цей рецепт.
- Лихоманка - 800 грам
- Томати в'ялені - 100 грам
- Горошок зелений - 600 грам (заморожений )
- Пармезан - 20 грам
- М'ята свіжа - 10 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Перекладіть в ступку в'ялені помідори, додайте до них трохи масла з банки. Натріть на дрібній тертці сир і додайте його до помідорів. Ретельно потовчіть інгредієнти товкачем.
Філе тріски акуратно вимийте, обсушити паперовими рушниками, дістаньте з нього кісточки і натріть сіллю і перцем. Розріжте філе на шматочки і викладіть в змащений олією лист для запікання.
Викладіть поверх риби масу з в'ялених помідорів з сиром. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї рибку запікатися на п'ятнадцять хвилин.
Як гарнір до трісці подайте пюре з зеленого горошку. Для його приготування закип'ятіть в каструлі воду, бланшуйте в ній горошок п'ять-сім хвилин. Злийте воду, додайте листя м'яти, сіль, перець і дві столові ложки оливкової олії. Перетворіть все в пюре за допомогою погружного блендера.