Ледачі оладки
(покроковий рецепт з фото)
Найлегше приготувати ледачі оладки - в них відразу і начинка і апетитне рум'яне тісто. Їх можна подавати разом з першою стравою, зі сметаною або густим соусом, брати з собою на природу, в поїздку.
Такі оладки стануть ідеальним перекусом між основними прийомами їжі, особливо для тих, хто на роботі. Вони смачні і в гарячому, і в холодному вигляді, так що ви з легкістю можете взяти їх з собою в ланч-бокс або в фользі, куди б ви не відправилися!
- Куряче яйце - 2 штуки
- Яйце куряче відварене - 2-3 штук
- Кефір - 150 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Цибуля зелена - 3-4 штук (стебла)
- Сіль - 3 щіпки
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
Підготуйте зазначені інгредієнти. Заздалегідь відваріть курячі яйця і остудіть в крижаній воді, зчистіть шкаралупу і промийте.
Влийте кефір будь-якої жирності в глибоку ємність, вбийте туди ж курячі яйця і посоліть. Ретельно збийте.
Всипте пшеничне борошно і замісіть НЕ туге тісто. Соду або розпушувач додавати не потрібно.
Наріжте дрібними кубиками очищені і промиті відварні курячі яйця. Подрібніть промитий зелена цибуля і додайте обидві нарізки в тісто.
Влийте на сковороду олію, прогрійте ємність на плиті, включаючи помірний нагрів. Викладіть в масло столовою ложкою частини тесту і обсмажте по хвилині з кожної сторони до рум'яності.
Викладіть ледачі оладки зі сковороди на тарілку і подайте до столу гарячими, з пилу, з жару!